Πέμπτη, 8 Αυγ.
34oC Αθήνα

Προσωρινά κρατούμενος ο καθηγητής πανεπιστημίου που κατηγορείται ότι έβαζε φωτιές στη Βάρη

Προσωρινά κρατούμενος ο καθηγητής πανεπιστημίου που κατηγορείται ότι έβαζε φωτιές στη Βάρη

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του, ο 66χρονος ο οποίος συνελήφθη για την πρόκληση τεσσάρων πυρκαγιών στις 8 και 9 Ιουνίου στην περιοχή Χέρωμα, Βάρης Αττικής.

Ο κατηγορούμενος για εμπρησμό δάσους από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος τις επίμαχες ώρες των πυρκαγιών βρισκόταν στο σπίτι του, καθώς είναι κάτοικος της περιοχής.

Ο 66χρονος δηλώνει συγγραφέας αρχαιολατρικών συγγραμμάτων, διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και είχε διατελέσει και καθηγητής στην ακαδημία της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στα ίχνη του από την αξιοποίηση του βιντεοληπτικού υλικού, ενώ υπάρχουν και καταθέσεις κατοίκων της περιοχής που αναγνωρίζουν τον 66χρονο στα πλάνα.

 

Σημειώνεται πως ο καθηγητής μαζί με έναν φίλο του, είχαν στείλει τον Μάιο επιστολή στο Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, όπου διαμαρτύρονταν για τα ακαθάριστα οικόπεδα, λέγοντας πως αποτελούν κίνδυνο για εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιάς στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του 66χρονου Ιγνάτιος Κρανιδιώτης τονίζει στο newsit.gr:

«Ο εντολέας μου αρνείται ότι είναι ο δράστης και αρνείται ότι είναι  αυτός που φαίνεται στις φωτογραφίες.

Εμείς υποβάλαμε με το υπόμνημά μας δύο αιτήματα, πρώτον να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να έχουμε οπτικό υλικό μεγαλύτερης ευκρίνειας και πιστότητας.

Δεύτερον να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του εντολέα μου, προκειμένου να εντοπιστεί το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου ις επίμαχες ημερομηνίες και ώρες».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις