Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων - Έλεγχος για σαλμονέλα και ύστερα από σχετικές δοκιμές που διενεργήθηκαν στα Εργαστήρια Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων του ΕΦΕΤ, διαπίστωσε την ύπαρξη μη ασφαλούς τροφίμου, στο οποίο ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Salmonella spp.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το κατεψυγμένο προϊόν με την εμπορική ονομασία «AVGOUSTINOS Σιεφταλιά – Traditional Cyprus Sheftalia», σε συσκευασία 500g, με ημερομηνία παραγωγής: 15.06.17 και ημερομηνία λήξης: 15.12.2018. Το προϊόν παράγεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση «ΑVGOUSTINOS FOOD INDUSTRY LTD», Κύπρος.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.