Παρασκευή, 27 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Προσοχή – Κίνηση στους δρόμους: «Έμφραγμα» στο κέντρο της Αθήνας από πορείες και βροχή

Προσοχή – Κίνηση στους δρόμους: «Έμφραγμα» στο κέντρο της Αθήνας από πορείες και βροχή

Σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις στο κέντρο της Αθήνας, λόγω καιρού και… πορείας. Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών έχουν προγραμματίσει για σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Με σημαντικά προβλήματα αναμένεται να γίνεται τις επόμενες ώρες η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, ενώ καταιγίδες πλήττουν τις τελευταίες ώρες την Αθήνα. Την ίδια στιγμή, η ΠΟΕΔΗΝ έχει προγραμματίσει για σήμερα συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι και συγκέντρωση στις 12.00 το μεσημέρι, στο υπουργείο Οικονομικών, έχει προγραμματίσει για σήμερα Τετάρτη 06/02/2019 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της, “στο τέλος Φεβρουαρίου λήγουν οι διατάξεις χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και η κυβέρνηση σιωπά. Αρνείται να μας εντάξει στα ΒΑΕ”. Η Ομοσπονδία ζητά την άμεση επίλυση του θέματος, αναφέροντας ότι “οι νοσηλευτές και οι άλλοι επαγγελματίες της Υγείας, μετά την 20ετία, πάσχουν από μυοσκελετικά προβλήματα” και δεν μπορούν να παρέχουν ασφαλείς υπηρεσίες υγείας στα 67 τους χρόνια, ενώ “τρεις χιλιάδες από αυτούς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας (καρκίνο, αυτοάνοσα)”.

“Χωρίς το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, ο μισθός μας θα είναι κάτω του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη. Οι νεοδιόριστοι νοσηλευτές Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης λαμβάνουν 730 ευρώ μισθό το μήνα χωρίς το επίδομα 580 ευρώ. Αρνείται η κυβέρνηση να μας εντάξει στα ΒΑΕ” αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση.

Στο πλευρό της και η ΑΔΕΔΥ η οποία αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση: “Μετά τη σύσκεψη των Ομοσπονδιών, που τις αφορούν τα ΒΑΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου, στα γραφεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. , η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου κηρύσσει στάση εργασίας για σήμερα Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου, από τις 11.00 ως τη λήξη τη ωραρίου, με συγκέντρωση εργαζομένων, την ίδια μέρα, κάτω από το Υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης 5 -7, στις 12.00 το μεσημέρι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις