Την εποχή της καραντίνας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι διαχειριστές e-shop που κατηγορούνται για τουλάχιστον 84 περιπτώσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών φαίνεται πως έκαναν… χρυσές δουλειές.
Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, και ειδικά την περίοδο της καραντίνας, διαχειριστές e-shop που κατηγορούνται για περισσότερες από 80 περιπτώσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, έκαναν στην κυριολεξία χρυσές δουλειές, με οικονομικό όφελος πάνω από 30.000 ευρώ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χρησιμοποιώντας το ίντερνετ αλλά και μερικές ακόμη δημοφιλείς ηλεκτρονικές πλατφόρμες πώλησης προϊόντων, τα μέλη του κυκλώματος διαφήμιζαν κινητά τηλέφωνα, laptop, tablet και αλλά ηλεκτρονικά προϊόντα σε προνομιακές τιμές.
Στη συνέχεια, αν και εισέπρατταν τα χρήματα από τους ανυποψίαστους πολίτες, δεν έστελναν ποτέ τα προϊόντα στους πελάτες. Για τουλάχιστον ένα μήνα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλεγαν στοιχεία και αξιολογούσαν τις καταγγελίες, καθώς μέσω του e-shop είχαν γίνει εκατοντάδες συναλλαγές.
Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ και το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η δράση του κυκλώματος κορυφώθηκε την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι και τον Μάρτιο του 2020, ενώ το συνολικό κέρδος εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 120.000 ευρώ.
Από το Υπουργείο Ανάπτυξης στην εταιρεία που διαχειριζόταν το eshop επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 300.000.