Ελλάδα

Προσποιούνταν τη γυναίκα μέσω διαδικτύου και εκβίαζε ανήλικο με πορνογραφικό υλικό

Θύμα ενός επιτήδειου έπεσε ένα ανήλικο παιδί μέσω διαδικτύου, καθώς ένας άνδρας προσποιούμενος τη γυναίκα τον προσέγγισε και αφού τον προέτρεψε σε πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα, τον κατέγραψε εν αγνοία του και στη συνέχεια τον απειλούσε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, την Πέμπτη (5.12.2024) συνελήφθη ένας Έλληνας μετά από την καταγγελία του ανηλίκου, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος πορνογραφικού υλικού διαφορετικών ανηλίκων που είχε προσεγγίσει μέσω διαδικτύου. Ο άνδρας κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων, πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων και απειλή.

Αρχικά, είχε προηγηθεί καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, άγνωστος χρήστης του διαδικτύου και διαχειριστής προφίλ ιστοσελίδας εικονικών δωματίων επικοινωνίας, χρησιμοποιώντας γυναικείο όνομα, σε βιντεοκλήση που είχε με ανήλικο, τον προέτρεψε να προβεί σε πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα, τις οποίες και βιντεοσκόπησε εν αγνοία του και στη συνέχεια τον απείλησε ότι θα δημοσιεύσει το υλικό σε περίπτωση που διακόψει την επικοινωνία μαζί του.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία όπου διαπιστώθηκαν τα στοιχεία του διαχειριστή του επίμαχου λογαριασμού και η εμπλοκή του κατηγορούμενου στην υπόθεση.

Ακολούθησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του σε περιοχή της Αττικής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Μάλιστα, από την έρευνα, βρέθηκε πλήθος βίντεο, τα οποία είχαν δημιουργηθεί λίγες ώρες πριν την έρευνα και περιείχαν πορνογραφικό υλικό διαφορετικών ανηλίκων. Τα εν λόγω βίντεο, αποτελούσαν προϊόν καταγραφής της οθόνης του ηλεκτρονικού υπολογιστή του κατηγορουμένου, πράξη η οποία λάμβανε χώρα κατά τη διάρκεια των ατομικών ή ομαδικών βιντεοκλήσεων με τους ανήλικους.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σαντορίνη: Θρήνος για την 59χρονη καθαρίστρια που σκοτώθηκε από πτώση πτυσσόμενου κρεβατιού – «Ήθελε να το κατεβάσει κι έσπρωξε το αμορτισέρ»
«Οι συγγενείς είπαν ότι ήταν χαλασμένος ο μηχανισμός, αλλά δεν ήταν» υποστηρίζει το περιβάλλον της ιδιοκτήτριας του καταλύματος
Η 59χρονη καθαρίστρια
«Φοβήθηκα μην με χτυπήσει και την έσπρωξα», φέρεται να είπε ο 84χρονος από το Μενίδι που σκότωσε την 78χρονη σύζυγό του
Όλα ξεκίνησαν μετά από καβγά, με τον δράστη να σπρώχνει την 78χρονη, η οποία έπεσε στο πάτωμα και τραυματίστηκε θανάσιμα. Ο 84χρονος υποστήριξε πως το θύμα κρατούσε σφυρί
Το σπίτι όπου σημειώθηκε η δολοφονία στο Μενίδι 1