Τρίτη, 2 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Πρόσβαση στη φαρμακευτική κάνναβη και για τους τουρίστες: Νέα υπουργική απόφαση από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Πρόσβαση στη φαρμακευτική κάνναβη και για τους τουρίστες: Νέα υπουργική απόφαση από τον Άδωνι Γεωργιάδη
Reuters

Το δικαίωμα πρόσβασης στη φαρμακευτική κάνναβη και στους τουρίστες που θα βρίσκονται στη Ελλάδα, αναμένεται να δώσει μια νέα υπουργική απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη. 

Όσοι τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα μας και λαμβάνουν ήδη αγωγή με φαρμακευτική κάνναβη, θα μπορούν να την προμηθεύονται και από την Ελλάδα. Η πρόσβαση θα δοθεί με νέα υπουργική απόφαση που αναμένεται το επόμενο διάστημα και η οποία θα έχει ως στόχο, την ευκολότερη παραμονή των ξένων επισκεπτών, ώστε όταν λαμβάνουν ιατρική κάνναβη ως ανακουφιστική αγωγή να μπορούν να συνεχίζουν απρόσκοπτα τη θεραπεία τους και εδώ, κάνοντας παράλληλα τις διακοπές τους.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Cannabis Europa 2024 που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Ο ίδιος τόνισε πως η χώρα μας είναι μία από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης που επαναπροσδιόρισε το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τη φαρμακευτική κάνναβη το 2017, κάνοντας ειδική μνεία στη νομοθεσία-ορόσημο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως: «Το 2019 ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είχα υπό την εποπτεία μου όλες τις εγκρίσεις για την αδειοδότηση της βιομηχανίας φαρμακευτικής κάνναβης και τότε ήταν η στιγμή που ψηφίσαμε ένα νέο νόμο, πιο ευέλικτο και πιο φιλικό από τον προηγούμενο προς τις επιχειρήσεις, ξεπερνώντας πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια», ενώ συμπλήρωσε πως: «Ήμασταν πραγματικά αποφασισμένοι να βάλουμε την Ελλάδα σε αυτόν τον δρόμο για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος, ήταν η ποιότητα ζωής των ασθενών της χώρας καθώς είμαστε πεπεισμένοι ότι η φαρμακευτική κάνναβη λειτουργεί σε ασθενείς με ορισμένες ασθένειες, ενώ ο δεύτερος, η οικοδόμηση στην Ελλάδα μιας νέας βιομηχανίας που θα προσέθετε νέες θέσεις εργασίας και εξαγωγική δραστηριότητα, ώστε να δημιουργούσε προστιθέμενη αξία στην οικονομία μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Νίκος Μπέης, Διευθύνων Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Tikun Olam Europe σχολίασε ότι:

«Το πλαίσιο της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα που είναι ένα από τα πιο προχωρημένα στην Ευρώπη και έχει σαν απαίτηση τα προϊόντα να πληρούν φαρμακευτικά πρότυπα, παρέχει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε διεθνές επίπεδο. Για την Tikun Olam Europe, αυτό σημαίνει ότι οι state-of-the art εγκαταστάσεις μας, πιστοποιημένες με EU-GMP, είναι ικανές να παράγουν τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης υψηλής ποιότητας διασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα μας είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και αξιόπιστα».

Πηγή: iatropedia.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις