Ελλάδα

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα στην ανεργία με 27,6%

- Τσακίζει η ανεργία τους νέους και τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας
- Ραγδαία αύξηση της ανεργίας στην Κύπρο που βρέθηκε στην τρίτη θέση
- Αυστρία και Γερμανία οι χώρες με τη μικρότερη ανεργία στην Ευρώπη

Την πρώτη θέση στην ανεργία στην Ευρώπη κρατάει η Ελλάδα με δεύτερη την Ισπανία, ενώ ραγδαία ήταν η αύξηση της ανεργίας στην Κύπρο που πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Ο δείκτης της ανεργίας έμεινε σταθερός με 12,1% στην Ευρωζώνη, καθώς στις χώρες του Νότου που μαστίζονται υπήρξαν οι εποχικές θέσεις του τουρισμού που περιόρισαν κάπως το φαινόμενο. Στην Ευρώπη των 28 η ανεργία παρέμεινε στο 11%

Αυτή τη στιγμή στην Ε.Ε. υπάρχουν 26,7 εκατομμύρια άτομα χωρίς δουλειά ενώ στις 17 χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ ο αντίστοιχος αριθμός έφτασε τα 19,2 εκατ. πολίτες, τον περασμένο Ιούλιο.

Στις ηλικίες ως 24 ετών οι άνεργοι στην ΕΕ έφταναν τα 5,6 εκατ. άτομα, ενώ στην Ευρωζώνη τα 3,5 εκατ.

Η Ελλάδα είναι σταθερά πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία, με το 27,6% (που έχει ανακοινώσει για τον Μάιο, καθώς δεν υπάρχουν νεότερα στοιχεία), ακολουθούμενη από την Ισπανία που είχε τον Ιούλιο ανεργία 26,3%.

Στην τρίτη θέση πλέον, έρχεται η Κύπρος, όπου η ανεργία τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού έφτασε το 17,3%. Η Κύπρος έχει να «επιδείξει» και την ταχύτερη άνοδο της ανεργίας σε 12 μήνες με +5,1%, ακολουθούμενη από την Ελλάδα με +3,8% και την Σλοβενία με +1,9%.

Στην άλλη άκρη της ευρωπαϊκής πραγματικότητας η Αυστρία επιδεικνύει ανεργία μόλις 4,8%, η Γερμανία 5,3% και η Λιθουανία 5,7%.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εικόνες καταστροφής στο Σαρακήνικο, το οποίο έσκαψαν για να σηκώσουν το ξενοδοχείο - Παρατημένα σίδερα και βέργες παντού
Η πολεοδομία της Μήλου πετά το «μπαλάκι» των ευθυνών στα υπουργεία, τόσο για την έκδοση των αδειών των ξενοδοχείων όσο και για τις αποκρουστικές εικόνες από τον πανέμορφο βράχο της Μήλου
Σαρακήνικο 1
Ανασχηματισμός σε γενικούς γραμματείς: Παραιτήθηκε η Φωφώ Καλύβα από το υπουργείο Υγείας
Όπως όλα δείχνουν τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Υγείας αναλαμβάνει η Χριστίνα Κράβαρη στρατιωτική νοσηλεύτρια της Πολεμικής Αεροπορίας με θητεία στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας
Η Φωφώ Καλύβα