Σε όλο το μήκος της διαδρομής, από Αυστρία στην Ιταλία αλλά και από Πάτρα προς Αθήνα, μέσω Κορίνθου, υπήρχε ενθουσιώδης υποδοχή των “παράξενων” ταξιδιωτών του Πόισντορφ, από τον κόσμο, υποδοχή η οποία θα τους επιφυλαχτεί και στους επόμενους σταθμούς του ταξιδιού τους, με τελευταίο στις Σέρρες στις 25 Μαΐου.
Το ταξίδι έχει μεγάλη απήχηση στα αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία είχαν καλύψει εκτενώς και την εναρκτήρια εκδήλωση στην αφετηρία του ταξιδιού, στην κεντρική πλατεία του Πόισντορφ, όπου, μεταξύ άλλων, υπήρξε και προβολή ελληνικού τουριστικού ντοκιμαντέρ και έκθεση φωτογραφίας ελληνικών τοπίων.
“Η Ελλάδα είναι τόσο όμορφη και μοναδική που αξίζει να την επισκεφθεί κάποιος ακόμη και με τρακτέρ-αντίκα”, ήταν το σύνθημα των διοργανωτών του πρωτότυπου ταξιδιού και μελών του αυστριακού “Ολνταιμερ κλαμπ”, Φριτς Καρλ Φέλνερ, Μάνφρεντ Πάρις και του Νίκου Μανωλάκου, πρώην τουριστικού επιχειρηματία στη Βιέννη.
Στο αυριανό πρόγραμμα της πομπής της ομάδας από το Πόισντορφ, προβλέπεται επίσκεψη στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας, συνοδεία της Δημοτικής Αστυνομίας, κατόπιν επίσκεψη του Μουσείου της Ακρόπολης και στη συνέχεια φωτογράφηση στο Λόφο του Φιλοπάππου.
Το ταξίδι στην Ελλάδα πρόκειται να συνεχιστεί από μεθαύριο προς Χαλκίδα, Λαμία, Καλαμπάκα, Λεπτοκαρυά, Βεργίνα (στις 19 Μαΐου), όπου θα γίνει υποδοχή από το Νομάρχη Ημαθίας και θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Μουσείο. Στη Βεργίνα, η ομάδα θα συμπληρωθεί με αντιπροσωπεία 30 Αυστριακών από το Πόισντορφ, με επικεφαλής το Δήμαρχό του, που θα φθάσουν αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη.
Στη συνέχεια η πομπή θα κατευθυνθεί προς Χαλκιδική με σταθμό στην Ουρανούπολη, επίσκεψη στο Άγιο Όρος, στο Σταυρό και τελικό προορισμό τις Σέρρες, όπου θα βρεθεί στις 26 Μαΐου.
Στο Πόισντορφ είχαν τεθεί πριν από τρία χρόνια οι βάσεις ενός είδους “αδελφοποίησης” του Δήμου του, με το Μυλοπόταμο, το μεγαλύτερο μετόχι της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους, στο πλαίσιο των εγκαινίων της μόνιμης όσο και πρωτότυπης έκθεσης στο Πόισντορφ “Οίνος και Θρησκεία”. Κεντρικός ομιλητής ήταν τότε ο μοναχός Επιφάνιος του Μυλοποτάμου, ο οποίος είναι επικεφαλής της προσπάθειας αναμπέλωσης της Ιεράς Μονής αλλά και του ξακουστού πλέον οινοποιείου του Μυλοποτάμου.
Την ιδέα συναδέλφωσης και συνεργασίας ανάμεσα στη γνωστότερη οινοπαραγωγό πόλη της Αυστρίας, το Πόισντορφ, και στο Μετόχι Μυλοποτάμου, είχε ο τότε πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα, Χέρμπερτ Κρελ, ο οποίος σε παλαιότερη επίσκεψή του στο Άγιο Όρος είχε εντυπωσιαστεί από τη δουλειά που γίνεται στο οινοποιείο του Μυλοποτάμου με επικεφαλή τον μοναχό Επιφάνιο.