Site icon NewsIT

Πρωτοβουλία Καμίνη για την εξεύρεση χώρων φιλοξενίας των Σύρων προσφύγων

12.12.2014 | 16:13
Πρωτοβουλία Καμίνη για την εξεύρεση χώρων φιλοξενίας των Σύρων προσφύγων

Έκκληση στους υπόλοιπους δημάρχους της Αττικής, να βοηθήσουν ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα στέγασης των Σύρων προσφύγων, που παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος, απευθύνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στο δημαρχείο της Αθήνας με αντιπροσωπεία των Σύρων προσφύγων, αποφασίστηκε ο δήμος Αθηναίων να παράσχει άμεσα 20 δωμάτια σε σπίτια και ξενώνες φιλοξενίας που ανήκουν στις κοινωνικές δομές του, προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί ισάριθμες οικογένειες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου και ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Βαρελάς.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέλαβε πρωτοβουλία και ξεκίνησε τις επαφές με άλλους δημάρχους της Αττικής, ώστε να βρεθούν κι άλλοι χώροι φιλοξενίας των οικογενειών.

Το θέμα τέθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα. Στη συνεδρίαση είχαν παραβρεθεί ορισμένοι από τους πρόσφυγες του Συντάγματος, με τη δικηγόρο Ιωάννα Κούρτοβικ. Ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός είχε δηλώσει τότε ότι οι δήμοι της Αθήνας στους οποίους έχει επιλεγεί δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης θα προσφέρουν άμεσα θέσεις, από τη στιγμή που το αποφασίσουν οι πρόσφυγες.

Από την πλευρά τους, οι Σύροι πρόσφυγες, μέσω του εκπροσωπου τους Μοχάμετ Χασέν που παρέστη στη σύσκεψη με τον κ. Καμίνη ευχαρίστησαν τον δήμαρχο Αθηναίων για την προσφορά στέγης και την πρωτοβουλία που ανέλαβε με τους υπόλοιπους δημάρχους.

Ευχαρίστησε, επίσης, όλους τους πολίτες που έχουν δείξει τόσο καιρό το ενδιαφέρον τους στο δράμα που ζουν οι Σύροι πρόσφυγες, και εξέφρασε την προσδοκία θα αυξηθεί πέραν των 10 ημερησίως ο αριθμός των αιτήσεων για πολιτικό άσυλο που θα υποβάλλονται και θα ελέγχονται με ταχύρρυθμες διαδικασίες.

Ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου σημείωσε ότι η συνάντηση έγινε ύστερα από πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση του δημάρχου Αθηναίων.

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία των Σύρων προσφύγων είχε συναντηθεί με τον γγ Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελο Συρίγο. Στη συνάντηση είχε παραβρεθεί και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου. Οι Σύροι παρέδωσαν στον κ. Συρίγο κατάλογο με 603 ονόματα προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Της συνάντησης του κ. Συρίγου με τους Σύρους πρόσφυγες, είχε προηγηθεί, νωρίς το πρωί, συνάντησή του, στην πλατεία Συντάγματος -στην οποία όλες αυτές τις ημέρες επισκεπτόταν τους πρόσφυγες-, με την κ. Κατριβάνου και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα.

Πηγή: ΑΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version