Site icon NewsIT

Πρωτομαγιά: 24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ

30.04.2015 | 12:58
Πρωτομαγιά: 24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ

Πρωτομαγιά 2015:  Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσει αύριο (Παρασκευή, 1η Μάη 2015) η εκτελεστική επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., διοργανώνοντας συλλαλητήριο στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να πάρουν μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις που οργανώνουν τα συνδικάτα σε όλη τη χώρα, «για να τιμήσουμε τους αγώνες της εργατικής τάξης» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Δεκαετίες μετά το Σικάγο, οι εργαζόμενοι ζούμε τα τελευταία χρόνια τη βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου. Ζούμε την καρατόμηση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων μας. Βιώνουμε την επιστροφή σε εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα. Στόχος των πολιτικών που επιβλήθηκαν είναι η κατάργηση του 8ώρου, των Συλλογικών Συμβάσεων, των δικαιωμάτων στην εργασία, την Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Είναι, δηλαδή, η κατάργηση δικαιωμάτων που δεν χαρίστηκαν, αλλά κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακριά διαδρομή του Εργατικού Κινήματος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Απέναντι σ΄ αυτές τις πολιτικές- προστίθεται- οι εργαζόμενοι Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και οι άνεργοι στη χώρα μας, αντισταθήκαμε σθεναρά.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «η συνέχιση των πολιτικών της προηγούμενης περιόδου θα αντιμετωπίσει από την πλευρά των εργαζομένων την ίδια αποφασιστικότητα και τον ίδιο ανυποχώρητο αγώνα ο οποίος οδήγησε στην πολιτική χρεοκοπία των πολιτικών που ασκήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version