Φύλλο, φύλλο πήραν το μνημόνιο οι επικεφαλής της τρόικας και επί τρεις ώρες έλεγαν στον κ. Μανιτάκη τις για τη μείωση των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Φύλλο, φύλλο εξέτασαν και τα έγγραφα του υπουργείου για τις θέσεις που μειώνονται σε φορείς και οργανισμούς και από που θα προκύψουν οι πρώτοι 12.500 υπάλληλοι που θα βρεθούν σε διαθεσιμότητα ως τον Ιούνιο.
Παράλληλα ζήτησαν να μάθουν πόσες θα είναι οι υποχρεωτικές αποχωρήσεις υπαλλήλων, οι απολύσεις δηλαδή μετά και τη λήξη της διαθεσιμότητας.
Σε αυτό το τελευταίο δεν πήραν απάντηση. Ουσιαστικά δηλαδή με τον τρόπο τους οι δανειστές έδειξαν ότι επιμένουν στις απολύσεις και ουσιαστικά το θέμα αυτό αν και πάει από αναβολή σε αναβολή είναι ανοιχτό και από της κυβέρνηση καθώς το υπουργείο δεσμεύτηκε όσα στοιχεία δεν έχει να τα στείλει στο μέλλον με email.
Ούτως ή άλλως είναι ξεκάθαρο ότι οι υπάλληλοι που δεν θα βρουν μέσω ΑΣΕΠ μια νέα θέση στο Δημόσιο μετά την πάροδο του 12μηνου θα απολύονται.
Στο Eurogroup πάντως και ο Όλι Ρεν ΄γηταν ξεκάθαρος, θα γ΄’ινει ότι λέει το μνημόνιο
Ο Όλι Ρεν, είπε ότι το ζήτημα αυτό εξετάζεται στο πλαίσιο της αξιολόγησης της Τρόικας και ότι θα διευθετηθεί με βάση τις πρόνοιες του Μνημονίου. Σημείωσε, μάλιστα, «πως είναι στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι».
Σε ό,τι αφορά τις αποχωρήσεις από το δημόσιο, ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, τόνισε ότι «σκοπός είναι να έχουμε ένα μικρότερο και πιο αποτελεσματικό δημόσιο τομέα». Σημείωσε, επίσης, ότι η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, ήδη επιτυγχάνεται, καθώς τα έως τώρα στοιχεία για τις αποχωρήσεις το 2011 και 2012, δείχνουν ότι ο στόχος για την περίοδο 2010-2015 θα υπερκεραστεί. Πρόσθεσε, επίσης, ότι στις συζητήσεις με την Τρόικα, οι οποίες πραγματοποιούνται αυτήν την εβδομάδα στην Ελλάδα, τίθεται το θέμα της «καλύτερης ποιότητας» του δημόσιου τομέα. Σημείωσε, μάλιστα, ότι ο ίδιος προτίθεται να συναντηθεί με την Τρόικα για το θέμα αυτό μερικές ακόμα φορές.
Διαβάστε επίσης: