Site icon NewsIT

Ψυχικό: Αναζητείται ακόμη ένα άτομο εκτός από τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Παναγιώτη Στάθη

09.07.2024 | 21:26
Ψυχικό: Αναζητείται ακόμη ένα άτομο εκτός από τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Παναγιώτη Στάθη

Οι έρευνες για την υπόθεση της δολοφονίας του τοπογράφου του Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό συνεχίζονται με τις Αρχές να αναζητούν και άλλα άτομα εκτός από τον ηθικό αυτουργό.

Συγκεκριμένα οι Αρχές δεν ψάχνουν μόνο τον ηθικό αυτουργό που έχει δώσει την εντολή για τη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό, αλλά και ακόμη ένα άτομο που φέρεται να βοήθησε τον 44χρονο μετά το έγκλημα, σύμφωνα με το Star.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ πρώτη φορά εμφανίζεται συνεργός του 44χρονου μετά το έγκλημα στο Ψυχικό, στο υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι. Τον βοηθά να φύγει το σκούτερ από το πάρκινγκ προς άγνωστη κατεύθυνση. Μέχρι στιγμής, από το οπτικό υλικό δεν έχει γίνει η ταυτοποίησή του. 

Το μεγάλο ερώτημα αφορά το ποιος είναι αυτός ο άντρας και αν γνωρίζει ότι ο 44χρονος έχει εκτελέσει το πρωί τον τοπογράφο.

Τα λάθη που πρόδωσαν τον κατηγορούμενο

Όσον αφορά τον 44χρονο δράστη, τα λάθη και η απροσεξία του, οδήγησαν γρήγορα την αστυνομία στο να αποκαλύψει την ταυτότητα.

Το πρώτο λάθος του είναι πως χρησιμοποιεί υπόγειο πάρκινγκ για να κρύψει το σκούτερ, πριν και μετά τη δολοφονία, στην πολυκατοικία όπου μένει η αδερφή του.

Το δεύτερο λάθος είναι πως δεν φορά κράνος μία ημέρα πριν τη δολοφονία τη στιγμή που μπαίνει στο υπόγειο πάρκινγκ με τη μηχανή του  

Τρίτο λάθος είναι πως δεν υπολογίζει ότι κάθε κίνηση του καταγράφεται από κάμερες ασφαλείας. 

Μία σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι το σπίτι που έμενε ο 44χρονος με τη σύντροφό του στο Νέο Ψυχικό απέχει μόλις πέντε λεπτά και συγκεκριμένα 1,3 χλμ από την εταιρεία του τοπογράφου και το σημείο όπου τον εκτέλεσε με 20 σφαίρες από δύο όπλα.

Στην αναζήτηση του ηθικού αυτουργού

Στο μεταξύ ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας τους 54χρονου τοπογράφου βρίσκονται οι αξιωματικοί της ασφάλειας που αναζητούν στην Μύκονο τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για την εν ψυχρώ εκτέλεση.

Στην  δικογραφία της υπόθεσης συνολικά 11 άτομα, από το περιβάλλον του θύματος, κατονομάζουν επιχειρηματία της Μυκόνου, αναφέροντας πως πρόκειται για άτομο, με το οποίο είχε σοβαρές διάφορες ο τοπογράφος.

Τα μηνύματα με τον επιχειρηματία

Στο κινητό τηλέφωνο του θύματος εντοπίστηκαν μηνύματα από συνομιλίες του με τον επιχειρηματία. Και σε αυτά γίνεται αναφορά για έκταση στην περιοχή Καραμπέτη στη Μύκονο, που είχε περάσει στα χέρια του θύματος, αλλά και για ακίνητα δίπλα σε ξενοδοχείο που χτίζεται στη Μύκονο.

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ: Δε ρωτάω κανέναν. Μαζί μιλάμε. Θα εξαντλήσουμε την άλλη περίπτωση ή και άλλες ακόμα. Αν βιάζονται τόσο πολύ να περιμένουν
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ: Οκ.
ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ: Έχει ο θεός… για όλους. Κι ο… κάπου κάτι θα χρειαστεί… Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε. Καλό βράδυ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ: Ναι, αλλά δεν χρειάζεται να απειλείς, θα το φτιάξουμε, μην τρελαίνεσαι, εγώ που χρεώθηκα 2,5 εκατομμύρια και περιμένω, τι να πω; Εσύ το πήρες τσάμπα, κάνε υπομονή.

«Μεταξύ των άλλων ακινήτων που είχε αγοράσει ο τοπογράφος στη Μύκονο ήταν και δυο ακίνητα στην περιοχή Καραμπέτη για τα οποία όπως μου είχε πει είχε τσακωθεί με τον επιχειρηματία γιατί ήθελε να τα πάρει και αυτός», είπε φίλος του 54χρονου.

Ο επιχειρηματίας, με την έντονη δραστηριότητα στη Μύκονο, φέρεται μάλιστα να συναντήθηκε δύο φορές με τον 44χρονο συλληφθέντα για την εκτέλεση του τοπογράφου, λίγο καιρό πριν τη δολοφονία.

«Φέτος πήγαμε δύο φορές στη Μύκονο. Μια φορά την 25η Μαρτίου και άλλη μια φορά το Πάσχα. Και τις δυο φορές βρεθήκαμε για φαγητό εγώ, ο σύντροφός μου, ο επιχειρηματίας και η γυναίκα του. Οι συζητήσεις μας ήταν κυρίως επιχειρηματικού περιεχομένου, γι’ αυτό και σας είπα δεν ήταν φίλοι, δεν συζητούσαν δηλαδή τόσο πολύ ως φίλοι», ανέφερε η σύντροφος του 44χρονου συλληφθέντα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version