Κυριακή, 7 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Ψυχικό: Έτσι στήθηκε η δολοφονία του τοπογράφου της Μυκόνου – Τα λάθη και πού επικεντρώνονται οι έρευνες μετά τη σύλληψη του 44χρονου

Ψυχικό: Έτσι στήθηκε η δολοφονία του τοπογράφου της Μυκόνου – Τα λάθη και πού επικεντρώνονται οι έρευνες μετά τη σύλληψη του 44χρονου
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με γρήγορους ρυθμούς «ξετυλίγεται» το «κουβάρι» της υπόθεσης δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου της Μυκόνου. Η εκτέλεση στο Ψυχικό, θεωρήθηκε από εκείνον ή εκείνους που την έστησαν ότι είχε σχεδιαστεί με μεγάλη λεπτομέρεια. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, έγιναν σημαντικά λάθη…

Θεωρήθηκε ότι αν ο εκτελεστής αλλάξει μηχανές, θα μπερδέψει τους αστυνομικούς και θα καταφέρει να ξεφύγει μετά τη δολοφονία στο Ψυχικό. Ωστόσο φαίνεται πως έγινε το ακριβώς αντίθετο… Η αλλαγή μηχανών, είναι αυτή που κέντρισε το ενδιαφέρον της Αστυνομίας και μέσα σε μόλις τρεις ημέρες, έφτασε στην πρώτη σύλληψη για τη δολοφονία του τοπογράφου της Μυκόνου.

Το σχέδιο με τις μηχανές

Καθώς ο εκτελεστής δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει τη δική του μηχανή για την εκτέλεση, για ευνόητους λόγους, χρησιμοποίησε μία δεύτερη μηχανή, ακριβώς ίδια με την δική του, η οποία ήταν κλεμμένη και με πλαστές πινακίδες.

Πριν τη δολοφονία, άφησε τη μηχανή του στο Μαρούσι, πήρε την κλεμμένη και έκανε με αυτή τη δολοφονία του τοπογράφου.

Μετά τη δολοφονία, επέστρεψε στο Μαρούσι, άφησε τη μηχανή της δολοφονίας, πήρε την δική του και έφυγε…

Δεκάδες κάμερες κατέγραφαν τις κινήσεις του

Ωστόσο, οι αστυνομικοί που εξέτασαν τις κάμερες μετά τη δολοφονία του τοπογράφου και ουσιαστικά, μέσα από τα βίντεο «ακολούθησαν» τον εκτελεστή από το Χαλάνδρι, μέχρι το Μαρούσι, παρατήρησαν ότι έγινε αλλαγή μηχανής.

Τσεκάρωντας τις πινακίδες, δεν άργησαν να οδηγηθούν στα ίχνη του 44χρονου που συνελήφθη, καθώς η δική του μηχανή είναι καταχωρημένη κανονικά στο όνομά του.

Η μηχανή του 44χρονου εντοπίστηκε παρκαρισμένη στην πυλωτή της συντρόφου του, η οποία επίσης προσήχθη.

Τα ευρήματα των αστυνομικών

Εκτός από τη μηχανή που βρέθηκε στην πυλωτή της πολυκατοικίας της συντρόφου του 44χρονου, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr στο διαμέρισμα της γυναίκας βρέθηκαν μέσα σε κρύπτη τέσσερα κινητά τηλέφωνα τα οποία έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εξετάζονται.

Είναι σημαντικό να τονιστεί, ότι εκτός από τα εμφανή στοιχεία, γίνεται ανάσυρση και των διεγραμμένων τα οποία επίσης εξετάζονται. 

Επίσης, στα εργαστήρια έχουν μεταφερθεί τόσο η μηχανή όσο και ένα ζευγάρι γάντια που βρέθηκαν, για τυχόν υπολείμματα πυρίτιδας.

Υπενθυμίζεται δε, ότι έχει βρεθεί από τους αστυνομικούς μία μηχανή που εξετάζεται αν είναι η δεύτερη, η κλεμμένη, που χρησιμοποίησε ο εκτελεστής για να κάνει τη δολοφονία.

Το βαρύ ποινικό παρελθόν του 44χρονου

Άξιο απορίας είναι, πώς ένας άνθρωπος με τόσο βαρύ παρελθόν όπως αυτό του 44χρονου που συνελήφθη, κυκλοφορούσε ελεύθερος παρά το γεγονός ότι ήταν καταδικασμένος σε ισόβια.

Το όνομά του έχει εμπλακεί σε πολλές υποθέσεις ενώ από τα πιο παράξενα του «βιογραφικού» του, είναι η ληστεία που φέρεται να έκανε… ενώ ήταν κρατούμενος! Βγήκε από τη φυλακή, έκανε τη ληστεία και επέστρεψε σαν κύριος. 

Πού επικεντρώνονται τώρα οι έρευνες

Τώρα, οι έρευνες των αστυνομικών, επικεντρώνονται στους συνεργούς του εκτελεστή και βέβαια στον ηθικό αυτουργό. Όπως ήδη έχει γράψει το newsit.gr δύο άνθρωποι που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στη Μύκονο στο real estate και στον κατασκευαστικό κλάδο, είναι ανάμεσα στους βασικούς υπόπτους για τη δολοφονία του εργολάβου.

Ήδη, για κάποιους από τους υπόπτους, έχει μιλήσει και η σύντροφος του 44χρονου που συνελήφθη.

Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες το επόμενο διάστημα, καθώς όπως φαίνεται, ήδη οι αστυνομικοί έχουν αρχίσει να «ξεμπλέκουν» το νήμα της εκτέλεσης.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις