Ελλάδα

“Putin go home”! Σε εξέλιξη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα κατά της βίας σε βάρος ομοφυλοφίλων στη Ρωσία (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη στο Σύνταγμα η διαμαρτυρία που διοργανώνει η Colour Youth Κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά, Τρανσεξουαλικά, Κουήρ, 'Ιντερσεξ άτομα) και ετεροφυλόφιλων νέων Αθήνας με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Στη Ρωσία η κοινότητα υφίσταται πόλεμο. Να σκεφτούμε μόνο, πως με νόμο έχει θεσμοθετηθεί στη Ρωσία η απαγόρευση κάθε μορφή επαφής μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Πολλές φορές οι ΛΟΑΤΚΙ ομάδες της Ελλάδας έχουν μιλήσει για αυτά που γίνονται κατά των ομοφυλοφίλων στη Ρωσία, και δεν λαμβάνονται ποτέ υπ’ όψιν κατά τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας», περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σάββας Κλεάνθους από την Colour Youth.

Τα ποσοστά της βίας που δέχονται οι ομοφυλόφιλοι στη Ρωσία είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κανένα μέτρο δεν λαμβάνεται εναντίον τους, ίσα-ίσα που παθητικά ενθαρρύνονται, υπογραμμίζει ο κ. Κλεάνθους.

Η Colour Youth είχε κινητοποιηθεί και κατά τη διάρκεια Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας, με δράσεις διαμαρτυρίας στο Καλλιμάρμαρο, στη ρώσικη πρεσβεία και στο μουσείο της Ακρόπολης.

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Γιάννης Κατσίγιαννης εξηγεί πώς έγινε το ατύχημα με τον Άρη Μουγκοπέτρο - «Γέμισα αίματα, νόμιζε πως ήταν καπνογόνο»
Ο τραγουδιστής εξήγησε πως ο μουσικός κρατούσε την κροτίδα σαν λαμπάδα της Ανάστασης, πιθανόν γιατί δεν κατάλαβε ποτέ πως πρόκειται για καπνογόνο
Άρης Μουγκοπέτρος 6