Δευτέρα, 5 Αυγ.
34oC Αθήνα

Πυροσβεστική: Πάνω από 35 φωτιές το τελευταίο 24ωρο – Η εικόνα στα πιο επικίνδυνα μέτωπα

Πυροσβεστική: Πάνω από 35 φωτιές το τελευταίο 24ωρο – Η εικόνα στα πιο επικίνδυνα μέτωπα
Φωτογραφία αρχείου - Eurokinissi

Σε διαρκή αγώνα βρίσκεται η Πυροσβεστική από την αρχή του καλοκαιριού, η οποία προσπαθεί να σβήσει τις φωτιές που ξεσπούν, όσο πιο νωρίς γίνεται. Μόνο το τελευταίο 24ωρο (05.08.2024), κατάφεραν να αντιμετωπίσουν 35 φωτιές, με 4 από αυτές να είναι πολύ επικίνδυνες.

Οι 4 φωτιές που κατατάχθηκαν ως οι πιο επικίνδυνες της ημέρας, εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, αλλά χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής με τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις της, αντιμετωπίστηκαν αρκετά νωρίς.

Οι 4 φωτιές που ανησύχησαν την Πυροσβεστική

Η πρώτη φωτιά ξέσπασε στις 11:02, σε δασική έκταση δίπλα σε οικισμό στη Χαβριάτα Κεφαλονιάς. Η φωτιά αυτή τη στιγμή έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Στο σημείο επιχείρησαν 30 πυροσβέστες, με μία ομάδα δασοκομάντος, 8 οχήματα, 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρείχαν και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Νωρίτερα στάλθηκε μήνυμα του 112 ώστε να προειδοποιήσει τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν σε ετοιμότητα.

Οκτώ λεπτά μετά, στις 11:10, φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Νεοχώρι Μεσσηνίας. Οι φλόγες αυτή τη στιγμή έχουν τεθεί υπό έλεγχο. Στο σημείο επιχείρησαν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα δασοκομάντος, 9 οχήματα, 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Λίγα λεπτά μετά, στις 11:22, φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στα Μελία Έβρου. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χάρη στη συνδρομή των 14 πυροσβεστών, 7 οχημάτων και 3 αεροσκαφών.

Η τελευταία επικίνδυνη φωτιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στο Πευκοδάσος στο Κιλκίς. Και αυτή η πυρκαγιά έχει ελεγχθεί. Στο σημείο επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα δασοκομάντος, 10 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Συνέδραμαν μηχανήματα έργου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις