Δευτέρα, 2 Σεπτ.
30oC Αθήνα

“Ράμπο” εναντίον οικονομικού εγκλήματος

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Ειδική Υπηρεσία, που θα αναφέρεται απευθείας στον…
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη συγκροτείται στην ΕΛ.ΑΣ., με στόχο την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος και της φοροδιαφυγής.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, η νέα υπηρεσία θα στελεχωθεί με χάκερ, οικονομολόγους, λογιστές, πρώην εφοριακούς, αλλά και ανθρώπους που έχουν γνώση της «αγοράς» και κυρίως της αγοράς που βρίσκεται στα όρια της νομιμότητας. Η κυβέρνηση επείγεται να λειτουργήσει η υπηρεσία μέχρι τα τέλη Μαρτίου ή τις αρχές Απριλίου.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκατό Ράμπο θα ασχολούνται με κάθε πιθανή εστία οικονομικού εγκλήματος, όπως για παράδειγμα το λαθρεμπόριο καυσίμων, οι offshore εταιρείες, το παράνομο στοίχημα, τα ναρκωτικά, το παράνομο εμπόριο μέσω Ίντερνετ, το εμπόριο λευκής σαρκός, το δουλεμπόριο κ.λπ. Ανέφεραν ακόμη ότι πεδίο δράσης για τους Ράμπο μπορεί να θεωρούνται και οι μεγάλες πηγές σπατάλης και διαφθοράς στο Δημόσιο, όπως για παράδειγμα τα νοσοκομεία και τα κυκλώματα που λυμαίνονται τον χώρο της Υγείας. Οι εμπνευστές της υπηρεσίας υπολογίζουν ότι αν αυτή λειτουργήσει όπως την προγραμματίζουν, θα αποφέρει περί τα 10 δισ. μέχρι το τέλος του χρόνου. Οι ίδιες πηγές υποστήριζαν ακόμη ότι η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων μπορεί να αποφέρει 6 δισ. ευρώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε