Ελλάδα

Ράπτη: Μείωση στις ΜΕΘ θα δούμε σε τρεις εβδομάδες

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊου αλλά και στο πότε θα δούμε αποσυμφόρηση στις ΜΕΘ, αναφέρθηκε η υφυπουργός υγείας, Ζωή Ράπτη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης (14/4). Σύμφωνα με τα στοιχεία του επταημέρου, όπως εξήγησε, βλέπουμε μια σταδιακή αποκλιμάκωση. 

Η κ. Ράπτη τόνισε ότι οι ειδικοί λένε πως βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος, έχει όμως αρχίσει μια σταδιακή αποκλιμάκωση. Όπως εξήγησε η υφυπουργός, κοιτώντας τα νούμερα του επταημέρου, βλέπουμε σταδιακή αποκλιμάκωση τόσο στον δείκτη θετικότητας (- 7,5% περίπου) όσο και στον δείκτη των κρουσμάτων.

«Αυτό βέβαια δεν αντικατοπτρίζεται στις ΜΕΘ γιατί υπάρχει αυτή η χρονοκαθυστέρηση μεταξύ της καταγραφής της μείωσης των κρουσμάτων» ανέφερε η κ. Ράπτη, προσθέτοντας πως θα αργήσουμε λίγο μέχρι να δούμε καλύτερη εικόνα όσον αφορά τις ΜΕΘ.

«Εάν συνεχίσουμε με αυτούς τους δείκτες, που σημαίνει ότι πάμε για αποκλιμάκωση είναι πολύ πιθανόν σε 3 εβδομάδες από σήμερα να έχουμε και στις ΜΕΘ μια μείωση» είπε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα