Site icon NewsIT

results.it.minedu.gov Βάσεις 2017 – Όλα τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2017

24.08.2017 | 10:03
results.it.minedu.gov

Στο results.it.minedu.gov οι Βάσεις και τις Σχολές. Ανακοινώθηκαν οι Βάσεις 2017 και τα αποτελέσματα Πανελληνίων από το Υπουργείο Παιδείας.

Όλες οι Βάσεις 2017 στο results.it.minedu.gov. Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις Βάσεις 2017 και τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2017, και ανήρτησε στο results.it.minedu.gov όλες τις Βάσεις για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Με τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2017 ολοκληρώνεται και ο Γολγοθάς για χιλιάδες υποψήφιους φοιτητές και η αγωνία των οικείων τους. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου results.it.minedu.gov. Πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα -Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2017 θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Μετά θα προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους. Στη συνέχεια θα εκτυπωθούν και θα αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα Λύκεια.

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Στο results.it.minedu.gov.gr αναρτήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι Βάσεις 2017. Μεγάλος αρνητικός πρωταγωνιστής των στατιστικών στοιχείων των βαθμολογιών των φετινών υποψηφίων ήταν τα μεγάλα ποσοστά που σημειώθηκαν κάτω από τη βάση στα περισσότερα μαθήματα.

Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Βάσεων 2017 και των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίες. Αφορά τους αλλοδαπούς-αλλογενείς (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και απόφοιτους Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου results.it.minedu.gov. Η δυσκολία των Μαθηματικών και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας οδήγησε τους περισσότερους υποψηφίους σε επιδόσεις κάτω των 10.000 μορίων. Το 90,3% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση στην Ιστορία και το 83,45% στα Μαθηματικά. Παρά όμως την κακή επίδοση στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, οι σχολές υψηλής ζήτησης κρατάνε τις βάσεις τους.

Ειδικότερα, στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο των περιζήτητων σχολών, όπως αυτές της Νομικής και της Ψυχολογίας, στις Βάσεις 2017 σημειώθηκε ελαφρά άνοδος. Δεν έλειψαν όμως και τα αρνητικά πρόσημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Νομική Αθήνας υποχώρησε κατά 30 μόρια, ενώ αντίθετα η Νομική Θεσσαλονίκης ανέβηκε κατά 15 και της Θράκης κατά 106 μόρια.

«Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι όσο πηγαίνουμε σε χαμηλότερες επιδόσεις των υποψηφίων η αυξητική τάση διευρύνεται φτάνοντας ακόμη και τα 300 μόρια», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπαιδευτικός αναλυτής Γιώργος Χατζητέγας υπενθυμίζοντας ότι σε αυτό το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πεδίο το 45% των υποψηφίων δεν εισάγεται σε καμία σχολή.

Βάσεις 2017: Δείτε ποιοι μαθητές θα έχουν επιπλέον μόρια για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο στις Βάσεις 2017 παρατηρείται μια πτωτική τάση που από τους ειδικούς αποδίδεται στη δυσκολία των Μαθηματικών. Μεσοσταθμικά η πτώση είναι στα 500 μόρια -μείωση που αποτυπώνεται κατ’ εξοχήν στις μαθηματικές σχολές. Από την άλλη πλευρά ωστόσο ο βαθμολογικός πυθμένας του πεδίου αυτού. Πέρυσι είχε εξαιρετικά χαμηλές βάσεις (της τάξεως των 3.000 μορίων) φέτος παρουσίασε άνοδο. Για το 2ο Επιστημονικό Πεδίο θα πρέπει να επισημανθεί ότι ουσιαστικά η πρόσβαση είναι ελεύθερη αφού οι θέσεις είναι οριακά περισσότερες από τους υποψήφιους.

Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Ιατρικές σχολές) επιβεβαιώθηκε και φέτος η σταθερή ζήτηση των σχολών υγείας. Οι βάσεις των ιατρικών σχολών αυξήθηκαν από 32 έως 82 μόρια, ενώ αυτή η τάση ανόδου διευρύνεται στις χαμηλότερες βαθμολογίες φτάνοντας ακόμη και τα 500 μόρια.

Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο τα παιδαγωγικά τμήματα ανέβηκαν από 500 έως και 1.300 μόρια, μια άνοδος που, όπως επισημαίνεται, δεν οφείλεται στις καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων αλλά στον υπερδιπλασιασμό της ζήτησης. Εδώ ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί ότι αυτό το Επιστημονικό Πεδίο καταργείται από του χρόνου, καθώς οι σχολές του θα ενσωματωθούν στα υπόλοιπα επιστημονικά πεδία.

Στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο οι χαμηλές επιδόσεις των μαθηματικών και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας επιβεβαιώθηκαν και στο τελικό αποτέλεσμα. «Παρατηρείται το εντυπωσιακό γεγονός παραδοσιακά τμήματα των οικονομικών πανεπιστημίων της Αθήνας και του Πειραιά να πέφτουν κατά 1.300 μόρια» σημειώνει ο Γ. Χατζητέγας. Εξίσου εντυπωσιακή είναι η πτώση στα τμήματα λογιστικής και διοίκησης επιχειρήσεων στα πανεπιστήμια της περιφέρειας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα το οποίο κινήθηκε κάτω από τα 3.000 μόρια.

Τα στατιστικά στοιχεία από το Υπουργείο Παιδείας

Τα μαθηματικά και η βιολογία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των βάσεων για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2017. Οι σχολές ανά επιστημονικό πεδίο κυριολεκτικά έρχονται… τα πάνω-κάτω με μειώσεις και αυξήσεις έκπληξη καθώς εφέτος εκτινάχθηκε το ποσοστό όσων δεν έπιασαν τη βάση. Αντίθετα σε κάποιες περιπτώσεις ο μέσος όρος των γραπτών και ο υψηλός ανταγωνισμός φαίνεται ότι εκτινάσσουν τις βάσεις προς τα επάνω.

Στα Παιδαγωγικά Τμήματα οι Βάσεις 2017 σύμφωνα με την εκτίμηση δείχνουν, ειδικά στα τμήματα της επαρχίας, να εκτινάσσονται ως και 1.000 μόρια. Αντίθετα στις Πολυτεχνικές σχολές οι βάσεις φαίνεται ότι θα πέσουν ως και 500 μόρια, αν και σε αυτή την περίπτωση οι σχολές υψηλής ζήτησης με βάση άνω των 17.500 μορίων δεν θα έχουν τόση μεγάλη πτώση.

Πολύ μεγάλη ωστόσο αναμένεται να είναι η πτώση για τις Βάσεις 2017 στις οικονομικές σχολές καθώς ένα τεράστιο ποσοστό, άνω του 80% έγραψε κάτω από τη βάση στα μαθηματικά κατεύθυνσης. Στο 5ο πεδίο οι σχολές πληροφορικής και ειδικά εκείνες που ανήκουν και στο 2ο μπορεί να μην σημειώσουν τόσο μεγάλη πτώση, οι οικονομικές όμως θα κάνουν βουτιά προς τα κάτω.

Δείτε τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου results.it.minedu.gov.

Τα στοιχεία για τις Βάσεις 2017 και τα Αποτελέσματα Πανελληνίων 2017 στο results.it.minedu

Μεγάλος πρωταγωνιστής των στατιστικών στοιχείων των βαθμολογιών των φετινών υποψηφίων ήταν τα μεγάλα ποσοστά που σημειώθηκαν κάτω της βάσης. Στα περισσότερα μαθήματα, κάτι που προβληματίζει, καθώς κατά γενική ομολογία, τα θέματα σε γενικές γραμμές ήταν διαβαθμισμένα.

Στα περισσότερα μαθήματα, η μεγαλύτερη συχνότητα βαθμολογίας βρίσκεται μεταξύ 0 και 10. Στην Ιστορία γενικής Παιδείας και τα Μαθηματικά προσανατολισμού (σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) τα ποσοστά κάτω της βάσης είναι αποκαρδιωτικά:

Το 90,3% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση στην Ιστορία και το 83,45% στα Μαθηματικά. Μάλιστα, σε απόλυτους αριθμούς, αξίζει να δώσει κανείς προσοχή στο ότι, από τους συνολικά 4.393 που εξετάστηκαν στην Ιστορία πανελλαδικά, μόλις οι 438 πέρασαν τη βάση στην Ιστορία. Αντίστοιχα, από τους 20.425 που εξετάστηκαν στα Μαθηματικά σε όλη την επικράτεια, μόλις 158 πήραν βαθμολογία άνω του 10.

Τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής είχαν επίσης υψηλό ποσοστό κάτω της βάσης, της τάξης του 68,8%. Tα Μαθηματικά προσανατολισμού (θετικών σπουδών), 56,26%. Μεγάλο ποσοστό βαθμολογίας από 0 έως 10 είχαν οι υποψήφιοι και στην Ιστορία προσανατολισμού (44,14%) και τη Βιολογία γενικής Παιδείας: (51,26%).

 

Στο results.it.minedu.gov τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2017.

Δείτε τα αποτελέσματα Βάσεων 2017 μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, στην πλατφόρμα του Υπουργείου.

Αναλυτικά, τα ποσοστά κάτω της βάσης ανά μάθημα και ομάδα προσανατολισμού

Γενικής Παιδείας

—> Νεοελληνική Γλώσσα: 13,58%

—> Ιστορία: 90,3%

—> Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής: 68,8%

—> Βιολογία: 51,26%

Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών

—> Αρχαία Ελληνικά: 40,89%

—> Λατινικά: 32,13%

—> Ιστορία: 44,14%

Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών

—> Βιολογία: 31,66%

—> Μαθηματικά προσανατολισμού: 56,26%

—> Φυσική: 27,91%

—> Χημεία: 24,78%

Ομάδα Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής

—> Μαθηματικά: 83,45%

—> Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμμ. Περιβάλλον: 36,41%

—> ΑΟΘ: 36,09%

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version