Site icon NewsIT

Ρέθυμνο: Διασωληνωμένος ο κτηνοτρόφος που δέχτηκε πέντε σφαίρες – Η δεύτερη επίθεση για κτηματικές διαφορές σε ένα μήνα

06.09.2024 | 13:56
Ρέθυμνο: Διασωληνωμένος ο κτηνοτρόφος που δέχτηκε πέντε σφαίρες – Η δεύτερη επίθεση για κτηματικές διαφορές σε ένα μήνα

Την ίδια ώρα που οι γιατροί δίνουν μάχη για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του 69χρονου κτηνοτρόφου, που δέχτηκε δολοφονική επίθεση στην κτηνοτροφική του μονάδα στο Βιλανδρέδη Ρεθύμνου, οι αστυνομικοί προσπαθούν να κολλήσουν τα κομμάτια του παζλ και να φτάσουν στη σύλληψη των δραστών.

Από νωρίς σήμερα (6.9.2024) το πρωί στις αστυνομικές δυνάμεις της Κρήτης έχει σημάνει συναγερμός. Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 08:00 όταν ο κτηνοτρόφος εντοπίστηκε αιμόφυρτος από τον γιο του μέσα σε μαντρί στο Ρέθυμνο. Είχε δεχτεί πυροβολισμούς στα άκρα του σώματος του, αλλά και στην κοιλιά. Παράλληλα η γλώσσα του θύματος ήταν κομμένη και για το λόγο αυτό εξετάζονται δύο σενάρια. Το πιθανότερο από αυτά είναι ο τραυματισμός να προκλήθηκε από το ίδιο το θύμα, ενώ δεν αποκλείεται να βασανίστηκε. 

Σύμφωνα με το νοσοκομείο η κατάσταση του έχει σταθεροποιηθεί, ωστόσο παραμένει κρίσιμη. Στη γλώσσα του έχει δύο ράμματα, ενώ ο άτυχος άνδρας είναι διασωληνωμένος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει δεχτεί δύο σφαίρες στο ένα χέρι, δύο στο άλλο, ενώ δέχτηκε και μια σφαίρα στο χέρι, η οποία διαπέρασε το άνω άκρο και καρφώθηκε στο στήθος του και στην σπονδυλική στήλη. 

«Τρέχουμε για να δούμε τι θα κάνουμε, δεν είναι καλά. Είναι πολύ δύσκολά τα πράγματα» λέει στο newsit.gr ο γιος του 69χρονου και προσθέτει: «Όταν πήγα εκεί τον βρήκα σε κρίσιμη κατάσταση. Μου τηλεφώνησε ο ίδιος, αλλά και παρά το γεγονός που πρόλαβα να πάω γρήγορα, συνεχίζει να είναι πολύ κρίσιμα».

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι δράστες φέρεται να είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ είχαν στήσει ενέδρα στον άτυχο κτηνοτρόφο. Τον πυροβόλησαν και τράπηκαν σε φυγή, ενώ οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι πίσω από το αιματηρό περιστατικό κρύβονται κτηματικές διαφορές.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να δουν εάν το σημερινό περιστατικό συνδέεται με την επίθεση που είχε δεχτεί πριν 36 ημέρες ο 26χρονος γιος του στην πόλη του Ρεθύμνου. Στις 31 Ιουλίου του 2024 ο νεαρός άνδρας δέχτηκε επίθεση από δύο άνδρες που φορούσαν κράνη την ώρα που κατέβαινε από το αυτοκίνητο του. Οι άγνωστοι άνδρες αφού έριξαν καυστικό υγρό στο πρόσωπο του 26χρονου, επιβιβάστηκαν σε μηχανή κι αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ λίγο αργότερα κατέθεσε στις αστυνομικές αρχές.

Μετά από όλα τα παραπάνω οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες κι από τα στοιχεία που συνέλλεξαν, μεταξύ των οποίων και το υλικό από κάμερες ασφαλείας, κατάφεραν να φτάσουν στους δράστες. Τα δύο άτομα που επιτέθηκαν στον 26χρονο είναι ηλικίας 50 ετών, εκ των οποίων συνελήφθη ο ένας, ενώ ο άλλος αναζητείται.

Μάλιστα, όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της προανάκρισης οι δύο παραπάνω άνδρες προσεγγίστηκαν από έναν 40χρονο, ο οποίος είχε κτηματικές διαφορές με τον 26χρονο και τους πρόσφερε το ποσό των 1000 ευρώ, προκειμένου να προκαλέσουν βαριά και μόνιμη σωματική βλάβη η οποία όμως δεν κατέστη δυνατό, καθώς το θύμα μεταφέρθηκε γρήγορα στο νοσοκομείο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version