Site icon NewsIT

Ρέθυμνο: «Έχουμε κάμερες, θα βρεθεί ο δράστης» – Τι αποκάλυψε ο γιος του κτηνοτρόφου που δέχτηκε 4 σφαίρες

06.09.2024 | 17:12
Ρέθυμνο: «Έχουμε κάμερες, θα βρεθεί ο δράστης» – Τι αποκάλυψε ο γιος του κτηνοτρόφου που δέχτηκε 4 σφαίρες

Έχει «παγώσει» όλο το Ρέθυμνο με τις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης από την απόπειρα δολοφονίας του 69χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Δεν σταματούν οι αποκαλύψεις από την σοκαριστική επίθεση που δέχτηκε ο κτηνοτρόφος το πρωί της Παρασκευής (06.09.2024) στο χωριό Βιλανδρέδο στο Ρέθυμνο, όπου τον «γάζωσαν» με 6 σφαίρες και του έκοψαν τη γλώσσα. Σύμφωνα με τον γιο του, οι δράστες, που δεν έχουν συλληφθεί ακόμη, είχαν στήσει καρτέρι θανάτου στον 69χρονο.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News ο γιος του κτηνοτρόφου αποκάλυψε: «Έχουμε κάμερες γύρω – γύρω στον στάβλο που έγινε, δεν φορούσαν κουκούλες οι δράστες και θα βρεθούν. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που επιτέθηκε και στον αδερφό μου με καυστικό υγρό».

Τον περασμένο Ιούλιο ο 26χρονος γιος του 69χρονου κτηνοτρόφου είχε δεχτεί επίθεση με καυστικό υγρό από δύο άτομα. Η επίθεση είχε οργανωθεί από 40χρονο, ο οποίος «προσέλαβε» τους δύο δράστες για να τραυματίσουν τον 26χρονο.

Οι άγνωστοι άνδρες αφού έριξαν καυστικό υγρό στο πρόσωπο του 26χρονου, επιβιβάστηκαν σε μηχανή και αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ λίγο αργότερα κατέθεσε στις αστυνομικές αρχές.

«Ο συγκεκριμένος. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αυτός του αδελφού μου την έκανε τη ζημιά, πήγαν να του κάνουν ζημιά με το καυστικό υγρό… Η κλίκα του. Η κλίκα του τώρα τα κάνει όλα αυτά», πρόσθεσε ο άλλος γιος του κτηνοτρόφου.

H «συνέχεια» 

Μετά τη συλλήψεις τους τέθηκε το ζήτημα τη προφυλάκισης ή μη των κατηγορούμενων. Τότε, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, υπήρξε μία προσπάθεια ώστε να μην προχωρήσει η ρήξη. Συγκεκριμένα, έγινε προσπάθεια από την πλευρά των κατηγορούμενων να μην καταθέσει ποινική δίωξη ο πατέρας του 26χρονου.

Από ότι φαίνεται, η ενέδρα στον κτηνοτρόφο είναι «συνέχεια» της επίθεσης του Ιουλίου. Αυτός είναι ο λόγος που οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιο συγκεκριμένο άτομο από το χωριό του Βιλανδρέδου ως τον νούμερο ένα ύποπτο για τους πυροβολισμούς.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, μίλησε στο Live News για την υπόθεση.

«Θα συλληφθούν γιατί ο τόπος του εγκλήματος “μιλάει”. Του είχαν στήσει ενέδρα θανάτου. Έκαναν ένα λάθος όμως. Είχε τοποθετήσει κάμερες στη στάνη ο κτηνοτρόφος και υπάρχει υλικό. Οι κάμερες δείχνουν τους δράστες ενώ μάλιστα δεν φορούν κουκούλες. Αυτό που σκέφτεται η αστυνομία είναι η βεντέτα γιατί υπήρχε προηγούμενο αλλά ποτέ δεν ξέρεις».

Η επίθεση με καυστικό υγρό

Τους δύο δράστες να πλησιάζουν το θύμα τους με ένα μηχανάκι την διάφανη σακούλα με το καυστικό υγρό να φαίνεται σε ορισμένα καρέ και αμέσως μετά το χτύπημα τους δύο κρανοφόρους να παίρνουν το δρόμο της επιστροφής. Έχουν ολοκληρώσει την αποστολή τους, με το 26χρονο θύμα να μεταφέρεται σε νοσοκομείο, με πρόβλημα στα μάτια.

Όπως λέει ο 26χρονος γιος του κτηνοτρόφου ακόμα και σήμερα, το πρόβλημα στα μάτια από την επίθεση με καυστικό υγρό παραμένει: «Δεν είμαι καλά ακόμα εγώ. Έχω βγει από το νοσοκομείο. Έχω πρόβλημα στο μάτι, δεν βλέπω κανονικά».

Και συνέχισε: «Δύο άγνωστοι που ήταν επάνω σε ένα scooter, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με τα κράνη που φορούσαν. Μόλις πάρκαρα για να πάω στην δουλειά ο ένας από αυτούς μου έριξε αγνώστου είδους καυστικό υγρό στο πρόσωπο και μου προκάλεσαν βλάβες», περιέγραψε το θύμα της επίθεσης.

Η κατάσταση του 69χρονου

Ο Νίκος Μαλλιαρός, διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, μίλησε στο Live News για την κατάσταση της υγείας του κτηνοτρόφου λέγοντας: «Η τελευταία ενημέρωση είναι πως θα γίνει άλλη μία αξονική. Ίσως χρειαστεί να μεταφερθεί. Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη αλλά έχει σταθεροποιηθεί.

Είχε χάσει πολύ αίμα αλλά έπεσαν όλοι πάνω του και στη συνέχεια διασωληνώθηκε. Έχει 4 τραύματα από όπλο. Τα τραύματα ήταν στα άκρα αλλά το ένα πέρασε στο χέρι και μπήγε στον θώρακα. Αυτό του προκάλεσε τη μεγάλη αιμορραγία. Ξέρω πως έχει ράμματα στη γλώσσα αλλά δεν ξέρω ακόμα τι έχει συμβεί».

Συγκεκριμένα, τον πυροβόλησαν δύο φορές στο δεξί του πόδι, μία στο αριστερό ενώ στην προσπάθειά του να προφυλαχτεί, δέχτηκε άλλη μια σφαίρα στο χέρι, η οποία διαπέρασε τον θώρακα και κατέληξε στην σπονδυλική του στήλη. Ήταν αποφασισμένοι να τον σκοτώσουν αλλά εκείνος κατάφερε να επιζήσει και τώρα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version