Τετάρτη, 7 Αυγ.
30oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Τα μποφόρ «σπάνε» τη φωτιά σε πολλά μέτωπα – Μεγάλη μάχη των πυροσβεστών από γη και αέρα

Ρέθυμνο: Τα μποφόρ «σπάνε» τη φωτιά σε πολλά μέτωπα – Μεγάλη μάχη των πυροσβεστών από γη και αέρα
ΦΩΤΟ cretalive

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει ώρα με την ώρα η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (7/8/24) στον δήμο Αμαρίου, στο σημείο Χορδάκι στο Ρέθυμνο.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής οι οποίες ενισχύονται συνεχώς, από γη και αέρα σε μια προσπάθεια των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο που έχει «χωριστεί» σε τρία μέτωπα.

Σύμφωνα με το CretaLive, αυτή την ώρα επιχειρούν από αέρος πέντε ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα. Οι πυροσβέστες κάνουν ό,τι μπορούν για να «πιάσουν» τη φωτιά, πριν πέσει το σκοτάδι οπότε θα σταματήσουν να πετούν τα εναέρια μέσα.

Η φωτιά ξεκίνησε από Χορδάκι του Δήμου Αμαρίου, γρήγορα πήρε διαστάσεις και πέρασε στο Άνω Μέρος του Δήμου Αγίου Βασιλείου για να διασπαστεί στη συνέχεια σε τρία μέτωπα, Άνω Μέρος, Άγιο Ιωάννη και Νίθαυρη.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση της Αγίας Παρασκευής

Μήνυμα του 112 έλαβαν νωρίτερα κάτοικοι στο Νότιο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στην περιοχή Αγίας Παρασκευής. Με το μήνυμα από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης ζητείται από τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή κατευθυνόμενοι προς Μάνδρες Αγίου Βασιλείου και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Το χωριό εκκενώθηκε με την συνδρομή της αστυνομίας, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες, 15 υπερήλικες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία Άγιος Στυλιανός και απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Σε ετοιμότητα είναι λεωφορεία στην Αγία Γαλήνη, σε περίπτωση που χρειαστεί να μετακινηθεί ο κόσμος…

Λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης έχει ζητηθεί να γίνουν από αέρος, για ρίψεις επιβραδυντικού υγρού.

Το πύρινο μέτωπο είναι πολύ μεγάλο με τους καπνούς να είναι ορατοί από τη περιοχή της Μεσσαράς, όπως φαίνεται και στο βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του Facebook Δια-SOS-τε τη Μεσσαρά.

 

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις