Ελλάδα

Ριχάρδος: Το φιάσκο της ΕΛΑΣ… ολοκληρώνεται! Απαλλαγή για όλους πρότεινε ο εισαγγελέας

Ο γνωστός ενεχυροδανειστής, Ριχάρδος, βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο μετά την πρόταση του εισαγγελέα, σε μια υπόθεση... μνημείο για τις Αρχές της χώρας.

Να απαλλαγούν από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος και όλοι οι κατηγορούμενοι για την γνωστή υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού, η οποία αρχικά παρουσιάστηκε ως μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ και κατέληξε σε «φιάσκο» πρότεινε ο εισαγγελέας Ιωάννης Πιέρρος στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Υπόθεση Ριχάρδος – Οι εξελίξεις

Συγκεκριμένα, ζητείται η απαλλαγή του ιδιοκτήτη της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων και των 62 συγκατηγορουμένων του από τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, που κατατέθηκε σήμερα στο δικαστικό συμβούλιο, βάσει της τελωνειακής νομοθεσίας, δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, κάτι που επιβεβαιώνει με έγγραφο της και η ΑΑΔΕ.

Αυτό νομικά έχει ως συνέπεια το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας να μην υφίσταται, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Ριχάρδος Μυλωνάς και επτά ακόμα συγκατηγορούμενοι του είχαν κριθεί προφυλακιστέοι και είχαν οδηγηθεί στη φυλακή, όπου παρέμεναν για περίπου δύο εβδομάδες.

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μάριος Θεμιστοκλέους για το ατύχημα στον «Ερυθρό Σταυρό»: «Το ασανσέρ είχε ενεργή σύμβαση και ήταν συντηρημένο»
Για τον μεταπνευμονοϊό και τα κρούσματα που υπάρχουν ήδη στην χώρα μας, είπε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς είναι ένας γνωστός ιός εδώ και χρόνια.
Μάριος Θεμιστοκλέους για το ατύχημα στον «Ερυθρό Σταυρό»: «Το ασανσέρ είχε ενεργή σύμβαση και ήταν συντηρημένο»