Δευτέρα, 7 Οκτ.
23oC Αθήνα

Ριζικές ανατροπές στα επιδόματα από το 2015

Ριζικές ανατροπές στα επιδόματα από το 2015

Τέλος στα προνοιακά επιδόματα όπως τα γνωρίζαμε. Το υπουργείο Εργασίας προωθεί σαρωτικές αλλαγές από το 2015.
Το μέτρο “ακουμπάει” 1,5 εκατομμύριο δικαιούχους και όπως λένε στο υπουργείο Εργασίας ο στόχος των αλλαγών είναι η συγκέντρωση στο υπουργείο και -όπως ισχυρίζονται- η δικαιότερη κατανομή τους.

Το τελευταίο αμφισβητείται από συνδικαλιστές, οι οποίοι υποστηρίζουν πως θα θιγούν κατηγορίες πολιτών που παίρνουν τα επιδόματα, όπως άνεργοι, συνταξιούχοι και οικογένειες στο όριο της φτώχειας.

Ενοποιούνται μεταξύ άλλων το ΕΚΑΣ, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα θέρμανσης, το κοινωνικό μέρισμα αλλά και παροχές για τις οποίες δεν καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές.

Με δηλώσεις του στο MEGA, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Παναγιώτης Κοκκόρης, υποστήριξε πως πρόκειται για μια σημαντική μεταρρύθμιση με σκοπό τη δημιουργία ενός δίκαιου μηχανισμού για όλους τους πολίτες και πρόσθεσε:

Τώρα επιδόματα δίνουν τα υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών και Εσωτερικών, 325 δήμοι. Ανέρχονται σε113 και χορηγούνται σε χρήμα ή σε είδος με συνολικό ετήσιο κόστος 4,3 δισ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι είναι περίπου 1,5 εκ πολίτες και πρόκειται για ανέργους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με ειδικές ανάγκες, οικογένειες και φοιτητές.

Σύμφωνα με το σχέδιο όλα αυτά τα επιδόματα θα συγκεντρωθούν κάτω από την “ομπρέλα” του υπουργείου Εργασίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε