το βράδυ της Κυριακής. Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού και την παρακολούθησαν χιλιάδες επισκέπτες και κάτοικοι του νησιού. Το ροδίτικο γλυκό μελεκούνι φτιαγμένο από σουσάμι, μέλι, αμύγδαλα και μπαχαρικά, είχε μήκος 30 μέτρα και στόχος των δημιουργών, να μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες…
Η παρασκευή του μελεκουνιού από τους μελεκουνάδες Μιχάλη Λόγγο, Σοφία Μόσχου, Ειρήνη Μαργαρίτη και τη Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, έγινε με τον παραδοσιακό τρόπο. Στη συνέχεια τεμαχίστηκε σε ρόμβους και προσφέρθηκε στον κόσμο που παρακολούθησε τη διαδικασία. Οι αναφορές από τους οργανωτές και τους μάρτυρες θα σταλούν στο Λονδίνο, με στόχο την καταγραφή στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες.
Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης, ροδίτικο γάμο σε θεατρικό δρώμενο καθώς και παραδοσιακούς χορούς από τον πολιτιστικό σύλλογο “Αμπερνάλλι”.