Όπως ανέφερε, ο κ. Καραμανλής είχε βρεθεί στο “στόχαστρο” πρακτόρων της CIA το 2009, οι οποίοι επιθυμούσαν την πολιτική και φυσική εξόντωσή του.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στην επιχείρηση συμμετείχαν 7 τρομοκρατικές ομάδες. Τρεις από αυτές ειδικεύονταν στις απαγωγές σημαντικών προσώπων και 4 στην πρόκληση εκτεταμένων επεισοδίων στους δρόμους.
Μάλιστα γίνεται ειδική αναφορά στο πως έδρασαν οι ομάδες αυτές τοπ Δεκέμβριο του 2008, μετά την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Οι συμφωνίες που προκάλεσαν αντιδράσεις
Αυτό που αναφέρει το ρεπορτάζ είναι ότι το όλο σχέδιο δολοφονίας εκπονήθηκε επειδή ο Κώστας Καραμανλής προσέγγισε την Ρωσία, αποκαλώντας την “στρατηγικό σύμμαχο”.
«Στην εξωτερική πολιτική του, προσπαθεί να έρθει πιο κοντά στη Ρωσία σε πολλές καίριες κατευθύνσεις. Από την αύξηση του όγκου των συναλλαγών μέχρι την αγορά όπλων. Ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός αποκάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν «φίλο του» και η Μόσχα ήταν πλέον στρατηγικός συνεργάτης του” ανέφερε το ντοκιμαντέρ.
Ο τότε πρωθυπουργός είχε συνάψει μια σειρά συμφωνίες, για συμμετοχή στον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, στον South Stream αλλά και για την αγορά εξοπλισμών.
Τελικά όλα αυτά έμειναν στα χαρτιά, ενώ οι επόμενοι πρωθυπουργοί δεν έκανα το… λάθος να θεωρήσουν τη Ρωσία στρατηγικό τους σύμμαχο.
Μάλιστα το ντοκιμαντέρ τονίζει ότι η όλη επιχείρηση θυμίζει κάτι από τις ιστορίες τις ιστορίες του Τζον Λε Καρέ και του Ίαν Φλέμινγκ.