Site icon NewsIT

Ρούλα Πισπιρίγκου: Μέσα στις επόμενες ημέρες το αίτημα αποφυλάκισης σύμφωνα με το δικηγόρο της

27.04.2022 | 18:09
Ρούλα Πισπιρίγκου: Μέσα στις επόμενες ημέρες το αίτημα αποφυλάκισης σύμφωνα με το δικηγόρο της

Για τη χορήγηση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα από το προσωπικό του νοσοκομείου στο Ρίο μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Όπως σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος «η κεταμίνη χορηγήθηκε τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2021 κατά τη διασωλήνωση της Τζωρτζίνας», γεγονός που περιλαμβάνεται στη δικογραφία -κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος.

«Η κεταμίνη χρησιμοποιείται από τους γιατρούς σε τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο δεν είναι υπεύθυνες για το θάνατο της 9χρονης οι δύο παλαιότερες δόσεις» συμπλήρωσε ο δικηγόρος της 33χρονης. «Ωστόσο στις 29 Ιανουαρίου έχουμε διασωλήνωση, στην προσπάθεια ανάνηψης του παιδιού, όμως δεν έχουμε χορήγηση κεταμίνης» συμπλήρωσε, υποστηρίζοντας ότι είναι κάτι που θα πρέπει να εξεταστεί από τις Αρχές.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν γνώριζε για την κεταμίνη, καθώς δεν ήταν μεταξύ αυτών που είχαν συνταγογραφήσει οι γιατροί για τη χορήγηση στο σπίτι.

Σχετικά με το αίτημα αποφυλάκισης της 33χρονης, ο δικηγόρος της υπογράμμισε ότι είναι σε αναμονή των τεχνικών εκθέσεων που θα επισυνάψουν στο αίτημα αποφυλάκισης. «Η αίτησή μας θα πρέπει να είναι εμπεριστατωμένη, να έχει έγγραφα που τη συνοδεύουν, είμαστε εν αναμονή και περιμένουμε για να τύχουμε καλύτερης υποστήριξης του αιτήματός μας» συμπλήρωσε.

Για το χρονικό πλαίσιο που θα γίνει το αίτημα αποφυλάκισης ο κ. Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι θα γίνει εντός των επόμενων ημερών.

«Ενδεδειγμένη η χορήγηση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα στη ΜΕΘ του Ρίο»

Η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο για τη χορήγηση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα από το νοσηλευτικό προσωπικό στο Ρίο.
Όπως εξήγησε ήταν κάτι απολύτως λογικό, καθώς χορηγήθηκε από αναισθησιολόγο, δηλαδή εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, εντός της ΜΕΘ του νοσοκομείου. «Συνεπώς γνώριζε τη σαφή δοσολογία, αλλά και το γεγονός ότι δεν χορηγείται ποτέ μόνη της, αλλά με άλλα αναισθητικά φάρμακα που έχουν οι αναισθησιολόγοι» συμπλήρωσε.

«Έπρεπε να γίνει μια ιατρική πράξη και η χορήγηση κεταμίνης ήταν ενδεδειγμένη» πρόσθεσε η κυρία Σπανουδάκη, εξηγώντας ότι η δόση που χορηγήθηκε ήταν αρκετά μικρή, ενώ και ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου είναι συγκεκριμένος, κάτι που δείχνει ότι όσα βρέθηκαν στις εξετάσεις του παιδιού μετά θάνατον δεν μπορεί να προέρχεται από εκεί.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει επηρεάσει, να σχετίζεται εκείνη η δόση που χορηγήθηκε τον Απρίλιο με το θάνατο του παιδιού τον Ιανουάριου του 2022» εξήγησε η Ελπίδα Σπανουδάκη, επαναλαμβάνοντας ότι τα φάρμακα στα νοσοκομεία -και ειδικότερα τα αναισθητικά- ελέγχονται μετά από κάθε χρήση από το προσωπικό.

Παράλληλα, η ιατροδικαστής αναφέρθηκε και στον έλεγχο που μπορεί να γίνει αν ληφθούν τρίχες από τη Τζωρτζίνα, τονίζοντας ότι αν υπάρξει τρίχα μήκους 12 εκατ. μπορούν να δουν οι ειδικοί τοξικολόγοι αν υπήρχε χορήγηση κεταμίνης τον τελευταίο χρόνο. «Θα πάει πολύ πίσω στο χρόνο, οπότε οποιαδήποτε ποσότητα κεταμίνης θα φανεί» πρόσθεσε.

 

Tags:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version