Στην αθωότητά της επιμένει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα από την Πάτρα που κατηγορείται ότι σκότωσε με κεταμίνη την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα και ελέγχεται για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της 6μηνης Ίριδας. Η 33χρονη πέρασε το δεύτερο βράδυ της στη ΓΑΔΑ.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα στις 12:00, ύστερα από την προθεσμία που πήρε. Έως τότε, η 33χρονη από την Πάτρα θα πρέπει να βρεί συνήγορο υπεράσπισης, αφού ο Απόστολος Λύτρας αρνήθηκε να την αναλάβει και ο ίδιο έκανε και ο Νίκος Ιωάννου, τον οποίο εξουσιοδότησε η οικογένειά της αλλά ύστερα από συνάντηση τριών ωρών με την κατηγορούμενη στη ΓΑΔΑ, αποφάσισε να παραιτηθεί από την υπεράσπισή της.
Στα κρατητήρια της Ασφάλειας, όπου θα μείνει τουλάχιστον έως την προσεχή Δευτέρα, η Ρούλα Πισπιρίγκου πέρασε το δεύτερο βράδυ της. Την περισσότερη ώρα είναι ξαπλωμένη και απομονωμένη. Οι αστυνομικοί την περιγράφουν στο newsit.gr ως γενικά συνεργάσιμη, που δεν ζητά τίποτα αλλά είναι «ψυχρή και κυνική».
Όπως λένε, εξάλλου, μια από τις πρώτες κουβέντες που τους είπε όταν έφτασε στην Ασφάλεια ήταν «και τώρα τι θα γίνει με εμένα». Μιλάει στο τηλέφωνο μόνο με τη μητέρα και την αδερφή της, οι οποίες την επισκέφτηκαν χθες στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ και της πήγαν μωρομάντηλα και τηλεκάρτες.
Λένε επίσης ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει «σπάσει», παρόλο που οι αρχές θεωρούν την ενοχή της δεδομένη και, όπως αναφέρουν, έχουν «δεμένη» υπόθεση εναντίον της. Η 33χρονη επιμένει ότι δεν ευθύνεται για το θάνατο της Τζωρτζίνας, δεν ήταν εκείνη που χορήγησε την κεταμίνη στο παιδί.
Μυστήριο παραμένει ακόμη το πως χορηγήθηκε η ουσία στο παιδί, με τις εκτιμήσεις να είναι πως αυτό έγινε με ένεση, όπως κατέθεσε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης. Άλλο αναπάντητο ερώτημα είναι από που πήρε η Ρούλα Πισπιρίγκου την κεταμίνη. Η εκτίμηση είναι πως την αγόρασε online γι’ αυτό και το κινητό και ο υπολογιστής της εξετάζονται ενδελεχώς στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η δόση κεταμίνης που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να χορηγηθεί σε ενήλικα και να του προκαλέσει πρόβλημα. Σαν να ήθελε δηλαδή αυτός που της χορήγησε την κεταμίνη, να είναι σίγουρος ότι το παιδί θα πεθάνει…
Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης