Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τρίτη διακοπή στη δίκη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Τρίτη διακοπή δόθηκε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας. Η διακοπή δόθηκε καθώς η διορισμένη από το δικαστήριο συνήγορος του Μάνου Δασκαλάκη συμμετέχει στην αποχή των δικηγόρων η οποία μέχρι στιγμής έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 2024.

Στο δικαστήριο έδωσαν το παρών για τη δίκη οι περισσότεροι εκ των δεκάδων μαρτύρων στην υπόθεση για τους θανάτους των παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, μεταξύ των οποίων ιατροδικαστές και ειδικοί επιστήμονες.

Στη δικαστική αίθουσα, η οποία και αυτή τη φορά ήταν εξαιρετικά μικρή, για να καλύψει τις ανάγκες της υπόθεσης, μετήχθη η Ρούλα Πισπιρίγκου από τις φυλακές Κορυδαλλού ενώ και ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος είναι και ο πρώτος μάρτυρας στην υπόθεση, βρισκόταν στο δικαστήριο.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Φεβρουαρίου 2024.

Η κατηγορούμενη παραπέμφθηκε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή.

Το δικαστικό βούλευμα υιοθέτησε την πρόταση του αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος είχε εισηγηθεί την παραπομπή της Ρούλας Πισπιρίγκου στο εδώλιο κρίνοντας πως η κατηγορούμενη από την Πάτρα δολοφόνησε μέσω ασφυξίας τόσο το 3,5 ετών νήπιο όσο και το μόλις 6 μηνών βρέφος τον Απρίλιο του 2019 και τον Μάρτιο του 2021 αντίστοιχα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απαντά στον Άρη Πορτοσάλτε και το σχόλιο «Ελλάδα ως Αλβανία του Χότζα»
«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι στοιχείο απολυταρχισμού δεν μπορεί να είναι ο δικαστικός έλεγχος της άσκησης ενός δικαιώματος, όπως απαραδέκτως ισχυρίσθηκε ο ως άνω παρουσιαστής»
Ο Άρης Πορτοσάλτε
«Ήταν προμελετημένη» λέει για τη δολοφονία του 50χρονου από τον 75χρονο στην Εύβοια ο αδερφός του θύματος
«Σε ένα σημείωμά του που βρέθηκε, ο 75χρονος έγραφε πως ήθελε να αυτοκτονήσει και πως δεν θα του έπαιρνε κανένας το σπίτι» υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο αδερφός του 50χρονου
Δεξιά ο δράστης, αριστερά το θύμα 1