Ελλάδα

Σαν σήμερα 7 Ιουλίου χαράσσονται τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο

Τι έγινε σαν σήμερα, 7 Ιουλίου, στην Ελλάδα και τον κόσμο… 

Σαν σήμερα το 1974 η (τότε) δυτική Γερμανία νικά στον τελικό του Μουντιάλ την Ολλανδία και στέφεται παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Το 1456 η Γαλλίδα ηρωίδα Ζαν ντ’ Αρκ αθωώνεται από την Καθολική Εκκλησία, 25 χρόνια μετά το ρίξιμό της στην πυρά ως αιρετική και μάγισσα.

Το 1754 το κολέγιο Κινγκς ανοίγει τις πύλες του στη Νέα Υόρκη, με πόρους του βασιλιά Γεωργίου Β’. Μετά την Αμερικανική Επανάσταση θα μετονομαστεί σε Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Το 1865 η Μαίρη Μουράτ γίνεται η πρώτη γυναίκα, που εκτελείται στις ΗΠΑ, κατηγορούμενη ως συνωμότης στη δολοφονία του Προέδρου Αβραάμ Λίνκολν.

Το 1913 κατά το Β’ Βαλκανικό Πόλεμο, τα βουλγαρικά στρατεύματα υποχωρούν άτακτα προς την περιοχή του Νευροκοπίου, το οποίο έχει καταληφθεί από τις ελληνικές δυνάμεις.

Το 1920 οι ΗΠΑ καταργούν το εμπορικό εμπάργκο σε βάρος της Σοβιετικής Ρωσίας, σε ό,τι αφορά μη στρατιωτικά εμπορεύματα.

Το 1925 άρχισαν οι εργασίες χάραξης των ελληνοτουρκικών συνόρων, κατά μήκος του ποταμού Έβρου.

Το 1951 αρχίζουν οι πρώτες προβολές έγχρωμων εκπομπών από την τηλεόραση των ΗΠΑ.

Το 1952 στις ΗΠΑ, αεροσκάφος των αμερικανικών αερογραμμών πραγματοποιεί το γρηγορότερο υπερατλαντικό ταξίδι.

Το 1962 η Αλγερία γίνεται ανεξάρτητη από τη Γαλλία.

Το 1969 στον Καναδά, η γαλλική γλώσσα εξισώνεται με την αγγλική και αποτελούν τις δύο επίσημες γλώσσες του κράτους.

Το 1972 ΗΠΑ και ΕΣΣΔ υπογράφουν συμφωνία συνεργασίας στις επιστήμες και την τεχνολογία.

Το 1974 η Δ. Γερμανία ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου στο ποδόσφαιρο νικώντας την Ολλανδία στον τελικό με σκορ 2-1.

Το 1978 τα Νησιά του Σολόμωντα γίνονται ανεξάρτητα και παύουν να είναι υπό αγγλική κτήση.

Το 1983 η δικαστής Σάρα ο’ Κόνορ από την Αριζόνα γίνεται η πρώτη γυναίκα στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, με εντολή του Προέδρου Ρόναλντ Ρίγκαν.

Το 1988 στην Εθνική Βιβλιοθήκη εισάγονται τα μικροφίλμ – ευρύτερος εκσυγχρονισμός στην υπηρεσία συντήρησης.

Σαν σήμερα, το 1897 γεννήθηκε ο Γεώργιος Γρίβας-Διγενής, στρατιωτικός και πολιτικός, το 1901 ο Βιτόριο ντε Σίκα, Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης, το 1913 ο Γεώργιος Κωστάκης, συλλέκτης έργων της ρωσικής πρωτοπορίας, το 1922 ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας Πιέρ Καρντέν, το 1936 ο τραγουδιστής και λυράρης Νίκος Ξυλούρης, το 1940 ο Ρίνγκο Σταρ, ντράμερ των Μπιτλς, το 1944 ο Ρόμπι Ρόμπερτσον, αμερικανός ρόκερ, ηγέτης του συγκροτήματος «The Band», το 1950 ο Χιούι Λιούις, Αμερικανός μουσικός και τραγουδιστής.

Το 1901 πέθανε η συγγραφέας Γιοχάνα Σπίρι που έγραψε τη γνωστή παιδική ιστορία της «Χάιντι», το 1930 ο Σερ Ντόιλ συγγραφέας του Σέρλοκ Χολμς, το 1948 ο Ζορζ Μπερνανός, γάλλος συγγραφέας. («Κάτω από τον ήλιο του Σατανά»), το 1950 ο Σαλβατόρε Τζουλιάνο, ιταλός μαφιόζος, σκοτώθηκε σε εμπλοκή με την αστυνομία.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα