Ελλάδα

“Σαρωτικοί” έλεγχοι στα πλοία για την τήρηση των μέτρων (video)

Συστηματικούς ελέγχους στα πλοία της ακτοπλοΐας για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, από επιβάτες και πληρώματα, πραγματοποιεί από σήμερα σε όλα τα λιμάνια της χώρας το Λιμενικό Σώμα.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια των ταξιδιών, από κλιμάκια του Λιμενικού που θα βρίσκονται στα πλοία της ακτοπλοΐας, αλλά και στους χερσαίους χώρους των λιμένων.

Τα πλοία της ακτοπλοϊας, σύμφωνα με το αναθεωρημένο πρωτόκολλο επιβατών, μπορούν να έχουν πληρότητα στο 60% για αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% σε αυτά που διαθέτουν καμπίνες.

Εντατικοί έλεγχοι στον Πειραιά

Από το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιούνται εντατικοί έλεγχοι από κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος, καθώς η επιβατική κίνηση τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει να αυξάνεται σταδιακά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΣ, πλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός, σε δηλώσεις του, το πρωί, τόνισε ότι «με απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας, το Λιμενικό Σώμα ξεκινά σήμερα ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συστηματικών ελέγχων για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

click4more: Αστυνομικοί σταμάτησαν αυτοκίνητο για έλεγχο ρουτίνας και τους “γάζωσαν” στις σφαίρες! Ένας νεκρός

Ο κ. Λαγκαδιανός ανέφερε ότι «οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια των ταξιδιών από κλιμάκια του Λιμενικού Σώματος που θα βρίσκονται στα πλοία της ακτοπλοϊας» και πρόσθεσε πως «στόχος των ελέγχων είναι η καθολική εφαρμογή των μέτρων προστασίας, από πληρώματα και επιβάτες, σε μία περίοδο που η κίνηση επιβατών με πλοία αυξάνεται και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο με τη σταδιακή άνοδο των αφίξεων τουριστών στη χώρα μας».

«Προτεραιότητα του υπουργείου Ναυτιλίας είναι η προστασία της υγείας των κατοίκων των νησιών αλλά φυσικά των επιβατών και των πληρωμάτων των πλοίων» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος.

Νωρίτερα στα λιμάνια οι επιβάτες

Σημειώνεται ότι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα θα πρέπει να βρίσκονται νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου λόγω των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Όλοι οι επιβάτες, αφού θερμομετρηθούν, συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο, ενώ θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου. Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, μπροστά και πίσω.

 

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκαριστική μαρτυρία εγκύου για τον γυναικολόγο που παρενοχλούσε τις ασθενείς του στη Ρόδο - «Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα»
Ο γιατρός καταδικάστηκε σε 73 χρόνια κάθειρξη, μία ποινή που θεωρείται από τις μεγαλύτερες που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα για αυτούς τους είδους αδικήματα
Ρόδος: Σοκαριστική μαρτυρία εγκύου για τον γυναικολόγο που παρενοχλούσε τις ασθενείς του – «Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα»
Απών ο γιος της Καίτης Γκρέυ, Φίλιππος Ηλιάδης από το μνημόσυνο της σπουδαίας τραγουδίστριας - «Δεν ήταν και ποτέ παρών», είπε η Αγγελική Ηλιάδη
«Ο καθένας κάνει όπως θέλει και όπως αισθάνεται. Θα έπρεπε και εκείνος να γνωρίζει πότε είναι τα σαράντα, αν είναι δυνατόν»
H Αγγελική Ηλιάδη με τον αδελφό της, Κωνσταντίνο Ηλιάδη