Site icon NewsIT

Σε καλό δρόμο η κυβέρνηση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

06.02.2020 | 15:55
Σε καλό δρόμο η κυβέρνηση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Στην λύση – μοντέλο των “Ναυπηγείου Σύρου”, μέσω δηλαδή της συμμετοχής του ομίλου ONEX Shipyards, κινείται η επιλογή της κυβέρνηση για την επίλυση του “γόρδιου δεσμού” με τα ναυπηγεία της Ελευσίνας.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξη Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή εφόσον ανάψει το πράσινο φως από το βασικό μέτοχο των ναυπηγείων Νίκο Ταβουλάρη.

Αμέσως, μέσω της δικαστικής οδού, θα γίνει η μεταβίβαση σε ενδιάμεση εταιρεία ώστε τα Ναυπηγεία Ελευσίνας να συνεχίσουν να λειτουργούν μέχρι την τελική μεταβίβαση .

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Βασικός όρος

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι βασικός όρος για την ενδιάμεση λειτουργία του ναυπηγείου είναι να καταβληθούν τα πρώτα χρήματα για τους μισθούς των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι, ενώ στην τελική φάση η εταιρεία θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 15 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση της ναυπήγησης των δύο πυραυλάκατων του Πολεμικού Ναυτικού.

Χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως το Πολεμικό μας Ναυτικό χρειάζεται αυτά τα πλοία και πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Νωρίτερα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε άλλη επίκαιρη ερώτηση, είχε αναφερθεί στην αναγκαιότητα της ναυπήγησης αυτών των πολεμικών σκαφών.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε τρίτη σχετική ερώτηση, τόνισε πως εάν προχωρήσει η λύση αυτή θα διατηρηθούν οι 600 θέσεις εργασίας και επισήμανε πως με την ανάπτυξη των Ναυπηγείων Ελευσίνας, θα προκύψει ανάγκη για τη δημιουργία και άλλων νέων θέσεων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version