Ελλάδα

Σε κρίση και οι ασφαλιστικές


Το μέλλον πέντε ασφαλιστικών εταιρειών θα κριθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Mε λουκέτο απειλούνται 5 ασφαλιστικές εταιρείες.

Αν συμβεί αυτό χιλιάδες καταναλωτές που έχουν ασφάλεια υγείας, σύνταξης ή θανάτου κινδυνεύουν να “χάσουν” τα χρήματα τους .

Διαφορετική είναι η κατάσταση στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Οι ασφαλισμένοι της εταιρείας καλύπτονται από το Επικουρικό Κεφάλαιο έως και 30 ημέρες πριν από το κλείσιμό της.

‘Οσο για τα οχήματα που ήταν ασφαλισμένα στην  εταιρεία που κλείνει, θα θεωρούνται ανασφάλιστα ένα μηνα μετά το λουκέτο.
Επίσης,  δυνατή θα είναι η εφαρμογή του φιλικού διακανονισμού για ατυχήματα που έγιναν μέχρι και 30 ημέρες μετά την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας.

Οι πέντε εταιρείες αντιμετωπίζουν ήδη θέμα αξιοπιστίας, αφού παρουσιάζουν έλλειμμα στα ταμεία τους 203,59 εκατ. ευρώ.

Το πρόβλημα της κεφαλαιακής επάρκειας των εταιρειών αποτελεί εδώ και χρόνια την “αχίλλειο πτέρνα” της ασφαλιστικής αγοράς. Μέχρι σήμερα έχουν ανακληθεί οι άδειες συνολικά 50 εταιρειών, οι περισσότερες από τον κλάδο αυτοκινήτου.

Η απόφαση αναμένεται ίσως και σήμερα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Το εγγόνι μου έχει αναπνευστικό πρόβλημα και το μετέφεραν στο νοσοκομείο προληπτικά» λέει η γιαγιά του παιδιού που νοσηλεύεται μετά τη φωτιά στην Κεφαλονιά
Άκουσα περίεργους θορύβους και είπα στον μικρό να πάει να δει τι γίνεται, γύρισε και μου είπε "γιαγιά, κάτι καίγεται" και αμέσως σηκώθηκα, άρπαξα τον μικρό και τον έβγαλα έξω» λέει η γιαγιά του παιδιού για την φωτιά στο Αργοστόλι
Φωτιά στο Αργοστόλι