Site icon NewsIT

Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες και οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία και ΟΑΕΔ

10.09.2013 | 14:28
Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες και οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία και ΟΑΕΔ

Το παράδειγμα των εκπαιδευτικών ακολούθησαν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ, που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου,

Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου προχωρούν, μετά τους εκπαιδευτικούς, και οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία και ΟΑΕΔ.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέφεραν ότι στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και τον ΟΑΕΔ, συνολικά 618 εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και ότι από το 2008 έως σήμερα το προσωπικό των φορέων έχει μειωθεί κατά 40%.

Οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ διαμαρτύρονται για την ένταξή τους στο καθεστώς διαθεσιμότητας και για την κατάσταση που επικρατεί στα ταμεία.

Κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι «έχει ρίξει μαύρο στα ταμεία» και υποστήριξαν ότι η μέση σύνταξη είναι κατώτερη από εκείνη που υποστηρίζει το υπουργείο Εργασίας, ενώ για την έκδοσή της απαιτούνται 14-15 μήνες. Μάλιστα, εξέφρασαν φόβους ότι οι κύριες συντάξεις θα μειωθούν κατά 10%, οι επικουρικές κατά 30%, ενώ το εφάπαξ οδεύει προς πλήρη κατάργηση.

Σε ό,τι αφορά την ανεργία, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ υποστήριξαν ότι ο πραγματικός αριθμός των ανέργων έχει υπερβεί το 1,5 εκατομμύρια και ότι, με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν προηγηθεί, χιλιάδες εποχικοί υπάλληλοι δεν θα λάβουν φέτος επίδομα ανεργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγριεύουν οι καθηγητές με πενθήμερες απεργίες από Δευτέρα – Κλειστά και τα πανεπιστήμια – Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Στον αέρα οι εγγραφές στα πανεπιστήμια – Δύο 48ωρες απεργίες

Σε αποχή οι δικηγόροι στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου

Tags:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version