Ελλάδα

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στις ανατολικές ακτές της Κρήτης – Ο Εγκέλαδος «χτύπησε» τέσσερις φορές το νησί

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 24 χλμ. ανατολικά-βορειοανατολικά της Ζάκρου

Σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Κυριακής (29.12.2024), στις ανατολικές ακτές της Κρήτης, στην ευρύτερη περιοχή της Καρπάθου και συγκεκριμένα 89,5 χλμ ΝΔ του νησιού.

Σύμφωνα με τους τέσσερις φορείς συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι σήμερα, στις 10:02 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,4 στην κλίμακα Ρίχτερ.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 24 χλμ. ΑΒΑ της Ζάκρου και 89,5 χλμ ΝΔ της Καρπάθου, ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 10:29, νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στα ανατολικά παράλια της Κρήτης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στις 10:29 σημειώθηκε ασθενής σεισμική δόνηση 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στα ανατολικά της Κρήτης και σε εστιακό βάθος 10 χλμ.

Να σημειωθεί ότι στις 02:15 καταγράφηκε σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στον θαλάσσιο χώρο 28 χιλιόμετρα νότια της Καρπάθου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καταπέλτης ο εισαγγελέας για την 35χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία του 64χρονου στην Αρκαδία - «Τον χτυπούσαν ανελέητα μέχρι να πεθάνει»
Ο εισαγγελέας πρότεινε να κατηγορηθεί ως φυσική αυτουργός του εγκλήματος η 35χρονη γυναίκα, η οποία είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους σε αντίθεσή με τον σύζυγό της που είχε κριθεί προφυλακιστέος
O 64χρονος Νίκος Μαστραντώνης που έχασε τη ζωή του στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας
Νέα επιθεώρηση στα έργα των ΤΕΠ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο από τον Άδωνι Γεωργιάδη - «Τα επείγοντα θα είναι τριπλάσια σε μέγεθος»
«Το κτήριο εκεί είναι του 1950 αλλά η ανακαίνιση που κάνουμε είναι από τις μεγαλύτερες, τα νέα ΤΕΠ θα είναι καταπληκτικά», έγραψε ο υπουργός Υγείας σε ανάρτησή του
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης