Site icon NewsIT

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ μεταξύ Αίγινας και Σαλαμίνας – Έγινε αισθητός στην Αττική

17.04.2016 | 17:21
Σεισμός 4,2 Ρίχτερ μεταξύ Αίγινας και Σαλαμίνας – Έγινε αισθητός στην Αττική

- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αττική! - Σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Αίγινα και τη Σαλαμίνα είπε ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας στο newsit.gr - Είχε διάρκεια πέντε δευτερολέπτων σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της Νίκαιας και του Πειραιά - Στα social media υπάρχουν αναφορές ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε Καλλιθέα, Πειραιά, Κερατσίνι, Φάληρο ακόμα και στον Βύρωνα ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής (17.04.2016). Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε τρία χιλιόμετρα βόρεια της Αγίας Μαρίνας στην Αίγινα και 28 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας. Είχε εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε στο newsit.gr πως ο σεισμός που ταρακούνησε την Αττική σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Αίγινα και τη Σαλαμίνα και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής όπως η Καλλιθέα, τη Νέα Σμύρνη ακόμη και το Χαλάνδρι. «Δεν υπάρχει ανησυχία αλλά είμαστε σε εγρήγορση για να δουμε πως εξελίσσεται το φαινόμενο» επεσήμανε.

Ακούστε εδώ τι δήλωσε για τον σεισμό ο Ευθύμιος Λέκκας

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version