Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Σεισμός στην Αθήνα – Η τρόικα ξηλώνει ξανά τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Σεισμός στην Αθήνα – Η τρόικα ξηλώνει ξανά τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Ενώ τρέχει το τελεσίγραφο της Κομισιόν η τρόικα απαιτεί να μειωθούν σε 72 από 100 οι δόσεις για τη ρύθμιση χρέους βάζοντας επίσης περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια.

Μόλις 24 ώρες πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο της Κομισιόν στην ελληνική κυβέρνηση για συμμόρφωση, η τρόικα όχι απλώς τραβάει αλλά τεζάρει το σχοινί.

Αυτή τη φορά η τρόικα απαιτεί νέα, τρίτη, αλλαγή στη ρύθμιση χρέους προς Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία. Ούτε που ακούνε πως οι δόσεις μπορούν να ξεπεράσουν τις 72, ενώ στο τραπέζι βάζουν περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια, στοχεύοντας στον αποκλεισμό από τη ρύθμιση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων φορολογουμένων.

Απόδειξη της πίεσης που ασκούν οι δανειστές στην ελληνική κυβέρνηση είναι πως δεν υπεγράφη ποτέ η προγραμματισμένη για χθες έκδοση εγκυκλίου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Προσέξτε η επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαϊδου έπρεπε να εκδόσει μία απλή εγκύκλιο και δεν το έκανε παρά το ότι η τροπολογία υπερψηφίστηκε στη Βουλή.

Εαν περάσει τελικά της τρόικας θα έχει γίνει ουσιαστικά κουρελόχαρτο η ρύθμιση καθώς έχει αλλάξει ήδη δύο φορές, με πιο σοβαρή αλλαγή τον αποκλεισμό από τη ρύθμιση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματοις και επιχειρήσεων του 2014.

Και όλα αυτά ενώ η τρόικα επιμένει στην απαίτηση για νέα μέτρα ώστε να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2015, το οποίο οι δανειστές το εκτιμούν πάνω από 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι απαιτήσεις αυτές πυροδοτούν σοβαρές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και έτσι στις 15.00 θα συναντηθούν στο Μαξίμου Σαμαράς Βενιζέλος και Χαρδούβελης, με τον υπουργό Οικονομικών να ενημερώνει και τον Κάρολο Παπούλια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε