Ελλάδα

Σεισμός στις Κυκλάδες: Ο Δήμος Αθηναίων ανοίγει τη Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου για πολίτες που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στις Κυκλάδες

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με την 24ωρη γραμμή του Δήμου Αθηναίων στο 1595 για περισσότερες πληροφορίες και καθοδήγηση, προτού μεταβούν στη Λέσχη.

Οι σεισμοί στις Κυκλάδες τα τελευταία 24ωρα έχουν οδηγήσει χιλιάδες πολίτες να φύγουν από τα νησιά με πλοία και αεροπλάνα.

Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε πως θέτει άμεσα σε λειτουργία τη Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου (Μαμούρη 22 και Δύμης), για να φιλοξενήσει τους ανθρώπους που αναγκάζονται να εκκενώσουν τα σπίτια τους μετά του σεισμούς στις Κυκλάδες

Η Λέσχη Φιλίας θα παραμείνει ανοιχτή για όσο διάστημα χρειαστεί, προσφέροντας ασφαλές καταφύγιο, στέγη και τρόφιμα σε όσους το έχουν ανάγκη.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με την 24ωρη γραμμή του Δήμου Αθηναίων στο 1595 για περισσότερες πληροφορίες και καθοδήγηση, προτού μεταβούν στη Λέσχη.

Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, αντιλαμβανόμενος την έκτακτη κατάσταση που έχει προκύψει από την έντονη σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες, επικοινώνησε άμεσα με τους Δημάρχους των νησιών, ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί και για τις άμεσες ανάγκες των κατοίκων. Δήλωσε έτοιμος για την παροχή βοήθειας εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων, εφόσον χρειαστεί.

Επίσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Λάζαρο Κυρίζογλου, ζήτησε την άμεση σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για να εξετάσει τρόπους ενίσχυσης των Δήμων των Κυκλάδων που έχουν ανάγκη.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ακόμη μια νύχτα αγωνίας στη Σαντορίνη: Διαδοχικές οι σεισμικές δονήσεις – Ερήμωσε το νησί
Το νησί έχει αδειάσει και τα Φηρά θυμίζουν εικόνες πανδημίας με λίγο κόσμο να βρίσκεται στον δρόμο και ελάχιστα μαγαζιά να είναι ανοικτά - Ανάστατοι οι κάτοικοι και στην Αμοργό
Σεισμοί στις Κυκλάδες: Ακόμη μια νύχτα αγωνίας στη Σαντορίνη, διαδοχικές οι σεισμικές δονήσεις – Ερήμωσε το νησί