Ελλάδα

Σεισμός ΤΩΡΑ στο Αιγαίο – Αισθητός στην Αττική

Ένας σεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ ταρακούνησε τις Σποράδες τα ξημερώματα της Πέμπτης (12.10.2017). Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αττική.

Ειδικότερα, ο σεισμός σημειώθηκε στη 01:49 τα ξημερώματα της Πέμπτης στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σκύρου και Αλόννησου. Ωστόσο, έγινε αισθητός και στις γύρω περιοχές αλλά και στην Αττική.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο υπολογίζεται περίπου 135 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας.

σεισμός

Για αυτό το λόγο, φαίνεται πως έγινε αισθητός και στην Αττική. Να σημειωθεί ότι το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 2χλμ. σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό.

Πρώτη εκτίμηση

Η αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών έκανε λόγο για σεισμό 5,2 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

σεισμός

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η τελευταία φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την Ελλάδα: Το μήνυμα για τους μετανάστες και το «Πιστεύω» που είπε στα ελληνικά
Ήταν Δεκέμβριος του 2021 όταν ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε τη δεύτερη και εν τέλει την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα. Τότε...
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα
BBC: Ποιους κινδύνους κρύβει το ηφαίστειο της Σαντορίνης και τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση έκρηξής του
Ομάδα του BBC βρέθηκε στο ερευνητικό σκάφος Discovery μαζί με 23 επιστήμονες που εξερευνούν τον υποθαλάσσιο κρατήρα της Σαντορίνης, αλλά και το γειτονικό ηφαίστειο του Κολούμπο
Το νησί της Σαντορίνης