Ελλάδα

Σεϊτάν Λιμάνια: Η εξωπραγματική παραλία της Κρήτης

Απίστευτες εναέριες εικόνες από την κρυφή παραλία Σεϊτάν Λιμάνια στην Κρήτη. Τα Σεϊτάν Λιμάνια (γνωστά και ως Σεϊτάν Λιμάνι) είναι μια απομακρυσμένη παραλία που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της χερσονήσου του Ακρωτηρίου, κοντά στην υπέροχη πόλη των Χανίων.

Στην πραγματικότητα δεν είναι μια παραλία όπως αυτές που έχουμε συνηθίσει. Είναι ένα στενό κανάλι ανάμεσα σε ψηλούς βράχους, με λευκή άμμο και βότσαλο και φυσικά με διάφανα καταγάλανα νερά.

Είναι ένα πανέμορφο σημείο που συνδυάζει την άγρια ομορφιά του βουνού με την ειρηνικότητα της θάλασσας, δημιουργώντας έναν τόπο που μοιάζει με παράδεισο

Όλα αυτά, μαζί με την απομόνωσή του από πολυσύχναστες περιοχές, το καθιστούν ένα εξαιρετικό μέρος που ήταν γνωστό μόνο στους ντόπιους πριν από μια δεκαετία.

Ο λόγος που ήταν δημοφιλής μόνο στους ντόπιους είναι το γεγονός ότι ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία κατασκευάστηκε πρόσφατα.

Το όνομα Σεϊτάν Λιμάνια είναι τουρκικής προέλευσης, από την περίοδο της Τουρκοκρατίας στο νησί και σημαίνει διαβολικό (Διαβολικά/Καταραμένα Λιμάνια).

Αυτός ο χαρακτηρισμός οφείλεται στον κίνδυνο κυμάτων στην περιοχή.

Η πρόσβαση στα Σεϊτάν Λιμάνια δεν είναι η πιο εύκολη, αλλά αυτό που σας περιμένει στο τέλος της διαδρομής αξίζει τον κόπο.

Πρόκειται για ένα από τα σημεία της Κρήτης που πρέπει να επισκεφθείτε για να εκτιμήσετε πραγματικά την εξαίρετη φυσική ομορφιά του νησιού.

Πηγή: Point Of View GR

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κάθειρξη 8 ετών στον 59χρονο που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη της συντρόφου του στην Θεσσαλονίκη το 2022
Η ανήλικη το 2022, φέρεται να ανέφερε ότι ο πατριός της την κακοποίησε συνολικά επτά φορές με τις πράξεις να συμβαίνουν στο σπίτι τους απουσία της μητέρας της
Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 8 ετών στον 59χρονο που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη της συντρόφου του το 2022
Ο 60χρονος δολοφόνος κι αυτόχειρας στη Λάρισα πυροβόλησε εξ επαφής με καλάσνικοφ και 38άρι πιστόλι τα θύματά του - Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
Πυροτεχνουργοί του Στρατού στο ξυλουργείο στη Λάρισα για να απομακρύνουν με ασφάλεια τα εκρηκτικά που έκρυβε μέσα ο δράστης του διπλού εγκλήματος
Λάρισα: Ο 60χρονος δολοφόνος κι αυτόχειρας πυροβόλησε εξ επαφής με καλάσνικοφ και 38άρι πιστόλι τα δύο θύματά του – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση