Πέμπτη, 18 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Σέρρες: Νέοι «Ιντιάνα Τζόουνς» ψάχνουν χαμένο θησαυρό – Ράβδοι χρυσού επί Τουρκοκρατίας

Σέρρες: Νέοι «Ιντιάνα Τζόουνς» ψάχνουν χαμένο θησαυρό – Ράβδοι χρυσού επί Τουρκοκρατίας

Ανεβαίνει ο πυρετός του χρυσού, αυτή τη φορά στις Σέρρες. Σύγχρονοι «Ιντιάνα Τζόουνς» ετοιμάζουν τα ειδικά εργαλεία τους και επιδίδονται στο κυνήγι θησαυρού.

Το newsit.gr βρέθηκε στις Σέρρες στην περιοχή Σκοπιά, εκεί που χτυπά η καρδιά των προετοιμασιών για το κυνήγι του θησαυρού. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το newsit.gr απεικονίζουν την περιοχή όπου σύντομα θα ξεκινήσουν τις ανασκαφές τους οι επίδοξοι χρυσοθήρες για να βρουν έναν αμύθητο θησαυρό.

Πρόκειται, σύμφωνα με τον θρύλο, για ένα βαγονέτο γεμάτο ράβδους χρυσού που είχαν κρύψει στην περιοχή οι Τούρκοι κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας!

Σέρρες: «Όλοι θέλουν να κερδίσουν το Τζόκερ…»!

Ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης, Παντελής Μπόζης (φωτογραφία πάνω), περιγράφει στο newsit.gr τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή του: «Μιλάμε πραγματικά για ένα κυνήγι θησαυρού. Άλλωστε πάντοτε όλοι θέλουν να κερδίσουν το Τζόκερ. Είναι μία κατάσταση που τη γνωρίζουμε εδώ και περίπου 8 χρόνια. Το 2014 μία ομάδα ανθρώπων είχε πάλι ξεκινήσει στην περιοχή μία ανασκαφή με μηχανήματα, εκσκαφείς. Είχαν πάρει τη σχετική άδεια, όμως, οι αναζητήσεις τότε δεν είχαν φέρει κάποιο αποτέλεσμα, δεν μπόρεσαν να βρουν τίποτα…

…Σήμερα επανέρχονται με νέες μεθόδους, με γεωτρύπανα και κάμερες και έχουν κάνει μία αίτηση στον Δήμο μας για να προχωρήσουν. Η επίσημη άδεια για να ξεκινήσουν οι εργασίες τους δεν έχει δοθεί ακόμα, έχει γίνει η αίτηση προς την πλευρά του Δήμου, αυτό που ζητάμε εμείς είναι να γίνει μία μελέτη αποκατάστασης του χώρου…

…Πρέπει να βγει η ανάλογη εγγυητική επιστολή για την αποκατάσταση του χώρου, στον οποίο θα γίνουν οι ανασκαφές. Όταν τελειώσει αυτή η διαδικασία θα μπορούμε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να παραχωρήσουμε τον χώρο. Μετά θα πρέπει να βρίσκεται εδώ η αρχαιολογική υπηρεσία, η αστυνομία και μηχανικοί του Δήμου για να παρακολουθούν την εξέλιξη των εργασιών…

…Εάν βρουν τελικά χρυσό, η νομοθεσία προβλέπει ότι μέρος των ευρέτρων δικαιούται ο ιδιοκτήτης, ο Δήμος μας στην προκειμένη περίπτωση, το Ελληνικό Δημόσιο, όμως, το μεγαλύτερο ποσοστό δικαιούνται αυτοί που θα προχωρήσουν τις εργασίες.

Αυτοί οι άνθρωποι φαίνεται πως έχουν στη διάθεση τους κάποια στοιχεία που τους κάνει να πιστεύουν πως ο χρυσός υπάρχει και θα τον βρουν στην περιοχή. Μένει όλοι να περιμένουμε να δούμε αν αυτός ο περιβόητος θησαυρός βρεθεί τελικά», κατέληξε στις δηλώσεις του στο newsit.gr ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης, Παντελής Μπόζης. 

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις