Site icon NewsIT

Σέρρες: Παραιτήθηκαν οι δύο αντιδήμαρχοι μετά το ξύλο στο δημοτικό συμβούλιο – «Κανείς δεν αμαυρώνει την εικόνα του Δήμου»

17.10.2024 | 12:54
Σέρρες: Παραιτήθηκαν οι δύο αντιδήμαρχοι μετά το ξύλο στο δημοτικό συμβούλιο – «Κανείς δεν αμαυρώνει την εικόνα του Δήμου»

Την παραίτησή τους υπέβαλαν σήμερα, Πέμπτη (17.10.24) το πρωί οι δύο αντιδήμαρχοι Σερρών που πιάστηκαν στα χέρια κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου με αφορμή τη διαχείριση των μηχανημάτων έργων.

Με το βίντεο από το άγριο ξύλο στο δημοτικό συμβούλιο Σερρών να κάνει τον γύρο του διαδικτύου οι δύο αντιδήμαρχοι Αγροτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Δημήτρης Μιχτσόγλου, και Διαχείρισης Καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Καδής, γνωστοποίησαν ότι υπέβαλαν την παραίτησή τους στη δήμαρχο Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα.

«Το χθεσινό απαράδεκτο περιστατικό δημόσιας αντιδικίας μεταξύ δύο αντιδημάρχων δεν εκπροσωπεί σε καμία περίπτωση το ήθος και την αξιακή στάση της σημερινής δημοτικής αρχής. Δεν εκπροσωπεί ούτε τον χαρακτήρα και το ήθος των δύο εμπλεκομένων, αλλά και τη διαχρονική τους πορεία στα κοινά και την καθημερινή προσφορά τους στο έργο του Δήμου Σερρών, η οποία κατά κοινή ομολογία είναι πολύ θετική», αναφέρει η Δήμαρχος στην ανακοίνωσή της.

Η κυρία Μητλιάγκα ξεκαθαρίζει πως  δεν πρόκειται να επιτρέψει να υπάρχουν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά και ζητά «μια ειλικρινή συγγνώμη από τις Σερραίες και τους Σερραίους για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει  και καταλήγει: «Κανείς δεν δικαιούται να αμαυρώνει την εικόνα του Δήμου και να θολώνει το έργο που με τόσο κόπο και σκληρό αγώνα επιτελεί η Δημοτική Αρχή. Μαθαίνουμε, διορθώνουμε, προχωράμε. Και δεν σταματάμε ποτέ να δουλεύουμε για το καλό του τόπου και μόνο».

Βίντεο από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου στις Σέρρες έχει καταγράψει την έντονο καυγά που έχουν μεταξύ τους οι δύο αντιδήμαρχοι, ενώ κάποια στιγμή φαίνεται να πιάνονται στα χέρια.

Πιάστηκαν στα χέρια Δημοτικοί Συμβουλοι στο Δ.Σ Σερρών - Αγριος καυγάς και βρισιες μεταξύτους

Σύμφωνα με πληροφορίες του infonews24.gr, όλα ξεκίνησαν όταν τέθηκε, εκτός ημερήσιας διάταξης, από τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, το Τμήμα Προμηθειών, το θέμα της συγκρότησης επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής προμήθειας- μίσθωσης μηχανημάτων έργου έτους 2024.

Ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Μιχτσόγλου και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Καδής. μετά από λεκτική αντιπαράθεση που είχαν για το συγκεκριμένο θέμα, αλληλοκατηγορήθηκαν για πελατειακές σχέσεις με ψηφοφόρους και εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, με την ένταση να φουντώνει, ενώ αμέσως μετά από λίγο αντάλλαξαν σπρωξιές μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Τα πνεύματα ηρέμησαν έπειτα από την παρέμβαση παρευρισκόμενων στο δημοτικό συμβούλιο. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version