Δευτέρα, 28 Οκτ.
20oC Αθήνα

Σημειωτόν η επιστροφή των εκδρομέων της 28ης Οκτωβρίου: Μποτιλιάρισμα στη Λαμία, άνοιξαν τα διόδια – Χαμηλές ταχύτητες από Κόρινθο

Σημειωτόν η επιστροφή των εκδρομέων της 28ης Οκτωβρίου: Μποτιλιάρισμα στη Λαμία, άνοιξαν τα διόδια – Χαμηλές ταχύτητες από Κόρινθο

Σε πλήρη εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου. Ουρές χιλιομέτρων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, αυξημένη κίνηση στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων της 28ης Οκτωβρίου από την περιφέρεια προς την Αττική με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη στο ρεύμα εισόδου στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Ειδικότερα με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα από το ύψος της Αρχαίας Κορίνθου έως τα Μέγαρα.

Πολύωρη ταλαιπωρία περίμενε νωρίτερα τους οδηγούς στην Αθηνών – Λαμίας, λόγω των έργων που εξελίσσονται στην Εθνική Οδό στο 198ο χιλιόμετρο ανακατασκευής γέφυρας. Σε εκείνο το σημείο έχει γίνει μονοδρόμηση της ΠΑΘΕ με συνέπεια τα αυτοκίνητα να κινούνται σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας και οι δύο κατευθύνσεις.

Ένας τεράστιος όγκος αυτοκινήτων που είχαν καλύψει όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας είχαν σχηματίσει μία ουρά που ξεπερνούσε τα 10 χιλιόμετρα, κινούνται με βήμα σημειωτόν, ενώ η μοναδική ανακούφιση είναι η εκτροπή της κυκλοφορίας από τους παράδρομους.

Και εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα λόγω του όγκου των οχημάτων που θα πρέπει να κινούνται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας για 20 χιλιόμετρα από τη Λαμία μέχρι τον κόμβο του Μώλου.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και μετά το 208ο χιλιόμετρο της ΠΑΘΕ στο ύψος της Ανθήλης οι οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι ακολουθώντας το ρεύμα προς Αθήνα. Μάλιστα πολλοί απ’ αυτούς διαμαρτύρονται ότι δεν ενημερώθηκαν στα διόδια της Μαυρομαντήλας ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, δεν ενημερώθηκαν πριν φτάσουν στον κόμβο της Ανθήλης και χρειάστηκαν για να διανύσουν, με βήμα σημειωτόν, τα 10 χιλιόμετρα περισσότερο από 3 ώρες!

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τις 3 το μεσημέρι δεν υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στην Εθνική Οδό, ωστόσο από κει και μετά αυξήθηκε η κίνηση από τον Ε65, από το Καρπενήσι, αλλά και από την Εθνική Οδό με κατεύθυνση την Αθήνα με συνέπεια αυτή τη στιγμή τα αυτοκίνητα να είναι σχεδόν ακινητοποιημένα!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας (28.10.2024) έχουν επιστρέψει στην Αττική 58.092 και συγκεκριμένα 32.000 οχήματα από την Αθηνών – Κορίνθου και 26.092 από την Αθηνών – Λαμίας.

 

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 11 το βράδυ, στο ρεύμα εισόδου υπάρχει απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Δείτε LIVE την κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο ΕΔΩ

Δωρεάν η διέλευση από τα διόδια της Αγίας Τριάδας, στην κατεύθυνση προς Αθήνα, έως τα μεσάνυχτα

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Κεντρικής Οδού, Ροδιανό Αντωνακόπουλο, εξαιτίας της μεγάλης ταλαιπωρίας των οδηγών, η οποία οφείλεται στην εκτέλεση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από την παραχωρησιούχο εταιρεία στον ΑΘΕ – Θερμοπύλες, οι οδηγοί δεν θα καταβάλλουν διόδια στην Αγία Τριάδα, στην κατεύθυνση προς Αθήνα, έως τα μεσάνυχτα.

πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις