Δευτέρα, 7 Οκτ.
23oC Αθήνα

Σκίτσα με ναζιστικές σβάστικες στο γυμνάσιο Αναβύσσου – Μπούλινγκ και απειλές σε μαθητές καταγγέλλουν γονείς

Σκίτσα με ναζιστικές σβάστικες στο γυμνάσιο Αναβύσσου – Μπούλινγκ και απειλές σε μαθητές καταγγέλλουν γονείς
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη (02.10.2024) στο γυμνάσιο Αναβύσσου, με μαθητές του σχολείου να μετατρέπονται σε… νοσταλγούς του ναζισμού και να «μοιράζουν» απειλές σε συμμαθητές τους, ασκώντας ακραίο μπούλινγκ.

Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη σχολική κοινότητα του γυμνασίου Αναβύσσου. Όπως καταγγέλλουν στο newsit.gr γονείς μαθητών του σχολείου, που είναι ανάστατοι με το ακραίο μπούλινγκ, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, στον προαύλιο χώρο του σχολείου αναρτήθηκαν χαρτιά με σκίτσα ναζιστικού περιεχομένου και συνθήματα όπως «χαρωπά σπάω κεφάλια αλλοδαπών», «Χρυσή Αυγή», «Χίτλερ» και «αντιφασίστες κουφάλες, έρχονται κρεμάλες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συγκεκριμένα «αφισάκια» αναρτήθηκαν στον χώρο όπου προαυλίζονται οι μαθητές της Α’ γυμνασίου, από μεγαλύτερους συμμαθητές τους κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

«Σε ψάχνει ολόκληρη η τάξη»

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες στο newsit.gr, μετά την πράξη τους, οι μαθητές που φέρονται να ανήρτησαν τα συγκεκριμένα χαρτιά με το ναζιστικό περιεχόμενο, ξεκίνησαν να μοιράζουν απειλές προς τους συμμαθητές τους που τους υπέδειξαν, όταν ρωτήθηκαν από τους καθηγητές, αφού ήταν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρό τους έβαλαν συγκεκριμένη μαθήτρια της Α’ γυμνασίου, η οποία έτυχε να είναι μπροστά όταν πετούσαν τα χαρτιά με το ναζιστικό περιεχόμενο.

«Σε ψάχνει όλη η Β’ γυμνασίου για να σε χτυπήσει», φέρεται να της είπε συμμαθήτριά της, με την 12χρονη να απευθύνεται τρομοκρατημένη στους γονείς της, ενημερώνοντάς τους ότι κινδυνεύει.

Παρά το γεγονός ότι η διεύθυνση του σχολείου αντέδρασε άμεσα, διερευνώντας το περιστατικό και επιβάλλοντας την ποινή της αποβολής στους δύο μαθητές που φέρονται να ήταν εκείνοι που πέταξαν τα χαρτιά με τα ναζιστικά μηνύματα, οι γονείς της μαθήτριας δεν έχουν πάψει να ανησυχούν, αφού στο «παρά πέντε» κατάφεραν να προστατεύσουν την
κόρη τους, από το «πογκρόμ» που κήρυξαν εναντίον της οι συμμαθητές της.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό ενημερώθηκε τόσο η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και η αρμόδια εισαγγελία, αφού οι συγκεκριμένοι μαθητές φέρονται να είναι φίλοι με έναν 14χρονο, ο οποίος έχει αποβληθεί από το σχολείο, αφού σε βάρος του έχει σχηματιστεί κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για περιστατικό που
σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, σε βάρος της μεγαλύτερης αδερφής της 12χρονης.

«Δε θα παραμείνουμε σιωπηλοί»

Το newsit.gr, επικοινώνησε με τον συνήγορο της οικογένειας των δύο μαθητριών, δικηγόρο Πειραιά κ. Κωνσταντίνο Παύλου. «Η οικογένεια την οποία εκπροσωπώ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πολύ δύσκολη κατάσταση, προσπαθώντας να προστατευτεί εδώ και μήνες», αναφέρει ο κ. Παύλου.

Και συνεχίζει: «Δεν πρόκειται να παραμείνει σιωπηλή γιατί τα θύματα, έχουν δικαιώματα και φωνή και είναι αυτά που πρωτίστως πρέπει να προστατευτούν. Θεωρούμε υποχρέωσή μας, όλα όσα συμβαίνουν να είναι σε γνώση των δικαστικών αρχών, αφού πλέον ξεφεύγουν από την εκπαιδευτική διαχείριση του ζητήματος, παρά τις αξιόλογες προσπάθειες του σχολείου.

Έτσι μόνο θα υπάρξει εις βάθος έρευνα που θα χτυπήσει στη ρίζα τους αυτά τα θλιβερά φαινόμενα», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον κ. Παύλου, η οικογένεια θα ζητήσει αρμοδίως τη συνδρομή των δικαστικών Αρχών. «Τις επόμενες ημέρες θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και ευελπιστούμε στην αρωγή του υπουργείου Παιδείας, των δικαστικών αρχών και της εκπαιδευτικής κοινότητας, με κυριότερο μέλημά μας την προστασία όλων των παιδιών»,
καταλήγει ο δικηγόρος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις