Ελλάδα

Σκληρό lockdown και στην Σπάρτη

Τις επόμενες ώρες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ετοιμάζεται να ανακοινώσει lockdown και στην πόλη της Σπάρτης.

Πρόκειται για το τρίτο τοπικό lockdown λόγω φόβου διασποράς του κορονοϊού που αναμένεται να επιβληθεί μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα.

Το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και η ανησυχία για τη διασπορά του ιού κυρίως στις μεγαλύτερες ηλικίες φαίνεται ότι είναι σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr οι σημαντικότεροι λόγοι για την απόφαση να επιβληθεί αυστηρότερη καραντίνα στην πρωτεύουσα της Λακωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα αυστηρότερα μέτρα στις περιοχές όπου επιβάλλονται τα τοπικά lockdown είναι τα εξής:

-Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων του δήμου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

-Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός του δήμου, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

-Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών

-Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

Επίσης:

-H λήψη μέριμνας για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

-H λήψη μέριμνας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

-H επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του δήμου.

ρεπορτάζ: Δήμητρα Τριανταφύλλου

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο γιος μου λιποθύμησε από τα χτυπήματα, πονάει παντού» λέει ο πατέρας του 18χρονου που ξυλοκοπήθηκε από συμμορία ανηλίκων στην Καλλιθέα
«Είναι οι στιγμές που εύχεσαι να μην ήσουν εκεί γιατί θα έπαιρνες τον νόμο στα χέρια σου», αναφέρει ο πατέρας του 18χρονου μιλώντας στο newsit.gr
Καλλιθέα
Η συμμορία των 9, το θρίλερ με τους πίνακες των 50 εκατομμυρίων και η θυρίδα στη Φρανκφούρτη – Ξεκινάει η δίκη για την υπόθεση μυστήριο
Οι συγγενείς του συλλέκτη έργων τέχνης, που έχει φύγει από τη ζωή, διεκδικούν όλα όσα τους φέρονται να τους άρπαξαν - Τι λέει ο συνήγορος των 2 εκ των κατηγορουμένων
Προσωπογραφίες του Ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ στο Nomad Immersive Museum της Μαδρίτης Nano Calvo