Site icon NewsIT

Σπείρα 140 ατόμων με «εγκέφαλο» παράγοντα ποδοσφαιρικής ομάδας πίσω από εικονικές συναλλαγές 150 εκατ. ευρώ

18.09.2024 | 14:13
Σπείρα 140 ατόμων με «εγκέφαλο» παράγοντα ποδοσφαιρικής ομάδας πίσω από εικονικές συναλλαγές 150 εκατ. ευρώ

Δύο αδέλφια ελέγχονται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ως εγκέφαλοι μιας σπείρας 140 ατόμων, που μέσω εικονικών συναλλαγών και μη απόδοσης ΦΠΑ ύψους τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, ο ένας εκ των αδερφών είναι παράγοντας ποδοσφαιρικής ομάδας που αγωνίζεται στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, εξέδωσε ήδη διάταξη δέσμευσης των λογαριασμών των συγκεκριμένων προσώπων που εμπλέκονται στη σπείρα μέχρι του ποσού των 150 εκατομμυρίων ευρώ, όπως και δέσμευσης των τραπεζικών θυρίδων εφόσον υπάρχουν.

Ακόμη, ο κ. Βουρλίωτης διαβίβασε το πολυσέλιδο πόρισμα το οποίοι αριθμεί περίπου 400 σελίδες τόσο στην οικονομική εισαγγελία, όσο και στην ευρωπαϊκή εισαγγελία που θα ερευνήσει το σκέλος των αδικημάτων που αφορά σε ευρωπαϊκά κονδύλια.

Μεταξύ των ελεγχόμενων προσώπων είναι δυο αδέλφια ο ένας εκ των οποίων είναι παράγοντας ποδοσφαιρικής ομάδας ενώ ο κατάλογος με τα ελεγχόμενα πρόσωπα περιλαμβάνει πολλές επαγγελματικές ιδιότητες όπως είναι μεταφορείς, λογιστές, κατασκευαστές, εργολάβους και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται, μέσω 120 εταιρειών που έχουν διαφορετικά αντικείμενα επιχειρηματικής δραστηριότητας η κάθε μία.

Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της απάτης σε βάρος του Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς οι ελεγχόμενοι φέρονται να μην απέδιδαν ΦΠΑ αλλά να έπαιρναν επιστροφές.

Ειδικότερα, η μη απόδοση ΦΠΑ φέρεται να ξεπερνά το ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version