Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Στα δίχτυα της Αντιτρομοκρατικής η ομάδα των 7 για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους

Στα δίχτυα της Αντιτρομοκρατικής η ομάδα των 7 για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου

Μια ετερόκλητη ομάδα Ιρανών, Αφγανών και Ελλήνων που αποτελούσε τον εκτελεστικό βραχίονα μιας υποτυπώδους οργάνωσης που ελάμβανε εντολές απο έναν φυλακισμένο Αφγανό, εκτελούσε εμπρηστικές επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους, εξαρθρώθηκε απο την Αντιτρομοκρατική.

Η ομάδα των 7 έπεσε στα δίχτυα του νόμου μετά απο εντάλματα σύλληψης και φέρεται να πραγματοποίησαν δύο επιθέσεις στις 15 Μαϊου και στις 18 Ιουνίου σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας και μια συναγωγή. 

Τα χτυπήματα 

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής, 46χρονος Αφγανός και ο 36χρονος Ιρανός καθώς και μια 25χρονη Ελληνίδα, έχοντας ως συνεργό έναν 44χρονο Ιρανό, πρώτες πρωινές ώρες της 15-05-2024, προκάλεσαν με τη χρήση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, εμπρησμό σε κτήριο στην οδό Αισώπου στο κέντρο της Αθήνας, όπου συστεγάζονται κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ξενοδοχείο.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο 44χρονος Έλληνας και ο 26χρονος Αφγανός, έχοντας ως συνεργό 30χρονο Ιρανό, πρώτες πρωινές ώρες της 18-06-2024, προσέγγισαν με κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα την κεντρική είσοδο κτηρίου -ομοίως στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Αισώπου-, στο οποίο στεγάζεται συναγωγή και προκάλεσαν πυρκαγιά ρίπτοντας εύφλεκτο υλικό σε αυτή.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- εμπρησμό με πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά κατά συναυτουργία, κατασκευή και κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών από τους οποίους μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, κατά συναυτουργία, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς τελεσθείσας με φωτιά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά κατά συναυτουργία, κλοπή κατά συναυτουργία καθώς και παράνομη οπλοφορία αεροβόλου όπλου.

Η ομαδα των 7 οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ τα πειστήρια που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών σε οικία και κελί καταστήματος κράτησης του Αφγανου εντολέα, απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Σημειώνεται ότι, από τους επτά συλληφθέντες πέντε προφυλακίστηκαν και  δύο αφέθησαν με περιοριστικούς όρους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις