Παρασκευή, 19 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Στα χέρια του Ιμπραχίμ από την Συρία η Ολυμπιακή Φλόγα! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Στα χέρια του Ιμπραχίμ από την Συρία η Ολυμπιακή Φλόγα! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Συγκινητικές στιγμές διαδραματίστηκαν στο κέντρο ανοιχτής φιλοξενίας προσφύγων του Ελαιώνα, όταν ο Ιμπραχίμ, πρόσφυγας απο την Συρία που μένει στην Αθήνα, πήρε με τη δάδα του την ολυμπιακή φλόγα, στέλνοντας σε ολόκληρη την υφήλιο το μήνυμα πως το φετινό “ταξίδι” του Ολυμπισμού συνοδεύει και η αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες.

Σε μια τελετή που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, σε συνεργασία με την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στον 27χρονο αθλητή με κινητικά προβλήματα, Ιμπραχίμ Αλ Χουσεϊν, μαζί με την ευχή για ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ιστορία του Ιμπραχίμ έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς ο 27χρονος σώθηκε από θαύμα όταν το σπίτι του στην Συρία βομβαρδίστηκε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στην Τουρκία, όπου νοσηλεύτηκε για ένα χρόνο.

Εν συνέχεια ήρθε στην Ελλάδα όπου βρήκε την “Ιθάκη” του, έπιασε δουλειά και συνέχισε να αθλείται ως κολυμβητής, ενώ αγωνίζεται και με την ομάδα μπάσκετ του Αμαρουσίου για άτομα με κινητικά προβλήματα.

“Είναι τιμή μου! Ένα από τα μεγαλύτερα μου όνειρα, έγινε πραγματικότητα”, ανέφερε πριν λίγες ημέρες με δηλώσεις του στο site των Ηνωμένων Εθνών. “Αν ασχοληθώ με το παρελθόν θα με κρατήσει πίσω. Κοιτάζω μόνο μπροστά“, συμπλήρωνε ο Σύρος αθλητής, ο οποίος με τη βοήθεια της προπονήτριάς του, Ελένης Κοκκίνου, έμαθε να ισορροπεί στο νερό και πλέον καλύπτει τα 50μ. σε ελεύθερο στυλ σε 28 δεύτερα!

Δείτε τις συγκινητικές εικόνες

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε