Είκοσι ένα χρόνια μετά την παραίτηση του, από τη Πολεμική Αεροπορία, αντισμήναρχος δεν δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγε ζητώντας να επιστρέψει στο σώμα.
Ειδικότερα, ο αντισμήναρχος στις 02.09.1996 παραιτήθηκε προκειμένου να συμμετάσχει ως υποψήφιος βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου 1996.
Στη συνέχεια εκδόθηκε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο τέθηκε σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία με τον βαθμό του σμηνάρχου
Αίτημα στο ΓΕΑ
Στις εκλογές, δεν εξελέγη βουλευτής και ζήτησε από το ΓΕΑ να επιστρέψει στην ενεργό υπηρεσία ή τουλάχιστον να υπάρξει βαθμολογική αποκατάσταση.
Το ΓΕΑ του απάντησε ότι το αίτημα του δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, σύμφωνα με το άρθρο 56 του Συντάγματος. Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δεν δέχθηκε τις θέσεις του και άσκησε έφεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Αικατερίνη Συγγούνα και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Αναστασία Παπαδημητρίου) απέρριψαν την έφεση του απόστρατου αξιωματικού για λόγους δημοσίου συμφέροντος.
Η απόφαση του ΣτΕ
Το ΣτΕ έκρινε ότι σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές «δεν είναι επιτρεπτή, η κατόπιν υποβολής αιτήματος στρατιωτικού, παραιτηθέντος για να συμμετάσχει σε βουλευτικές εκλογές και μη εκλεγέντος, επαναφορά στην κατάσταση την οποία τελούσε προ της αποστρατείας του».
Όμως, είναι δυνατή η αυτεπάγγελτη ανάκληση ως εφέδρου μονίμου στρατιωτικού, ο οποίος παραιτήθηκε προκειμένου να συμμετέχει σε εκλογές και δεν εξελέγη, μόνο σε «περιπτώσεις εξαιρετικές, όπως πολέμου, επιστράτευσης ή εν καιρώ ειρήνης προς κάλυψη εκτάκτων αναγκών».