Ελλάδα

ΣτΕ: Οι επιστήμονες στο ΕΚΘΕ δεν δικαιούνται το επίδομα των 52,8 ευρώ

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την 1945/2014 απόφασή της έκρινε ότι δεν δικαιούνται το ειδικό επίδομα των 52,8 ευρώ οι ειδικοί επιστήμονες του Εθνικού Κέντρου Θαλασσίων Μελετών (ΕΚΘΕ).

Οι σύμβουλοι της Επικρατείας έκαναν δεκτή την αίτηση του ΕΚΘΕ που ζητούσε να εξαφανιστεί απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιώς που είχε χορηγήσει το επίμαχο ειδικό επίδομα σε υπάλληλο του.

Να σημειωθεί ότι το ειδικό επίδομα χορηγείται από 1.10.1993 στους καθηγητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ, σύμφωνα με το Ν. 2166/1993. Στην συνέχεια το διεκδίκησαν και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΘΕ.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι το εκπαιδευτικό και διδακτικό προσωπικό των ΑΕΙ και ΤΕΙ διέπεται από διαφορετικό νομοθετικό καθεστώς από αυτό του ΕΚΘΕ και δεν δικαιολογείται η επέκταση του επιδόματος σε πρόσωπα που δεν είχαν περιληφθεί στο νόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προσέφυγαν στο ΣτΕ οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής τροχιάς για την επίταξη

Στο ΣτΕ το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων στο Ελεγκτικό Συνέδριο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τροχαίο δυστύχημα στη Μαγνησία: Η 25χρονη «εκτινάχθηκε» από το αυτοκίνητο και σκοτώθηκε ακαριαία - Ασθενοφόρο περνούσε τυχαία από το σημείο
Οι γονείς της μεταφέρθηκαν με τραύματα στο νοσοκομείο - Η οικογένεια είχε ξεκινήσει από την Αθήνα για τη Βόρεια Ελλάδα για τις διακοπές του Πάσχα
Ένα αυτοκίνητο έχει ανατραπεί 9