Πέμπτη, 18 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Στη φυλακή μέλη του κυκλώματος εκβιαστών στο οποίο συμμετείχαν και οπαδοί

Στη φυλακή μέλη του κυκλώματος εκβιαστών στο οποίο συμμετείχαν και οπαδοί
Φωτογραφία: Eurokinissi

Στη φυλακή οδηγούνται οι επτά εκ των οκτώ κατηγορουμένων που απολογήθηκαν σήμερα (18.07.2024) για το νέο κύκλωμα εκβιαστών που εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές αρχές.

Ο όγδοος κατηγορούμενος, για το κύκλωμα εκβιαστών, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα της υποχρεωτικής εμφάνισης σε ΑΤ δύο φορές το μήνα σε ΑΤ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται ενώ κάποιοι τήρησαν το δικαίωμα της σιωπής.

Συνολικά για την υπόθεση, συνελήφθησαν 14 κατηγορούμενοι, ενώ τέσσερις εξ αυτών είναι και οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Από την έρευνα των αστυνομικών του κυκλώματος προέκυψε πως οι συλληφθέντες αλλά και ακόμα 32 άτομα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία κατηγορούνται ότι πωλούσαν προστασία σε καταστήματα στην Αττική ενώ ταυτόχρονα προχωρούσαν σε ξυλοδαρμούς, βάζοντας επίσης φωτιές στα μαγαζιά. 

Συνολικά από την αστυνομία εξιχνιάστηκαν 78 εκβιασμοί σε καταστήματα, κυρίως σε εστιατόρια, καφέ μπαρ και νυχτερινά κέντρα.

Ακόμα, έξι πρόσωπα που συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές πρόκειται να απολογηθούν αύριο για την υπόθεση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις